Microsoft Windows

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Microsoft Windows
Windows logo
Windows 7.png
Tampilan Layar Windows 7 Ultimate
Parusahan / developer Microsoft Corporation
Kulawarga OS MS-DOS/9x-based, Windows CE, Windows NT
Modhèl sumber Sumber katutup / Shared source
License MS-EULA
Situs wèb www.microsoft.com/windows

Microsoft Windows utawa luwih dikenal kanthi sebutan Windows iku kulawarga sistem operasi. sing dikembangaké déning Microsoft, migunakaké antarmuka panganggo grafis.

Sistem operasi Windows wis tuwuh wiwit saka MS-DOS, sawijining sistem operasi sing mawa basis modus tèks lan command-line. Windows vèrsi pisanan, Windows Graphic Environment 1.0 sepisanan dikenalaké ing tanggal 10 November 1983, ananging nenbé metu ing pasar sasi November taun 1985, kanggo ngebaki kabutuhan komputer kanthi tampilan mawa gambar. Windows 1.0 minangka perangkat alus 16-bit tambahan (dudu minangka sistem operasi) sing lumaku ing MS-DOS (lan sawetara varian saka MS-DOS), saéngga ora bakal bisa mlaku tanpa anané sistem operasi DOS. Vèrsi 2.x, vèrsi 3.x uga padha. Sawetara vèrsi pungkasan saka Windows (diwiwiti saka vèrsi 4.0 lan Windows NT 3.1) minangka sistem operasi manhdiri sing ora gumantung manèh marang sistem operasi MS-DOS. Microsoft Windows banjur bisa ngembang lan bisa nguasani panggunaan sistem operasi nganti ngancik 90%.

Vèrsi-vèrsi Windows[besut | besut sumber]

Wis dirilis[besut | besut sumber]

Bakal dirilis[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Microsoft_Windows&oldid=928378"