Windows 8

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Windows 8 ya iku versi paling anyar saka Microsoft Windows, saderetan sistem operasi sing di gawé Microsoft kanggo komputer pribadi, uga komputer rumah lan bisnis, laptop, netbook, tablet PC, server, lan PC médhia centre.Sistem operasi iki nganggo mikroprosesor ARM kejaba mikroprosesor x86 tradhisional kang digawé Intel lan AMD. Microsoft ngluncurake Windows 8 kanthi resmi nalika tanggal 26 Oktober 2012 bebarengan karo komputer anyar kang nganggo Windows 8.