Windows 8

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Windows 8 ya iku versi paling anyar saka Microsoft Windows, saderetan sistem operasi sing di gawé Microsoft kanggo komputer pribadi, uga komputer rumah lan bisnis, laptop, netbook, tablet PC, server, lan PC médhia centre.Sistem operasi iki nganggo mikroprosesor ARM kejaba mikroprosesor x86 tradhisional kang digawé Intel lan AMD. Microsoft ngluncurake Windows 8 kanthi resmi nalika tanggal 26 Oktober 2012 bebarengan karo komputer anyar kang nganggo Windows 8.