MS-DOS

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
MS-DOS
Gambar:MS-DOS_icon.png
Gambar:MS-DOS_screenshot.png
Contoh command-line interface MS-DOS
Parusahan / developerMicrosoft Corporation
Kulawarga OSDOS
Katrangan kahananSampun mandhek
Modhèl sumberTertutup
Initial release1981
Vèrsi stabil pungkasan8.0 / 14 September 2000
Available language(s)Multi-basa
Platform sinengkuyungx86
Kernel typeKernel Monolitik
Default user interfaceCommand-line interface, Text user interface
LicensePropietary

MS-DOS (/[unsupported input].ɛmɛsˈdɒs/ EM-es-DOSS; singkatan Microsoft Disk Operating System) ya iku sistem operasi sing akèh digunakaké ing komputer IBM PC utawa kompatibel karo IBM PC. Microsoft nggawé MS-DOS kanggo sistem operasi mainstream, sadurungé dimandhekaké sawisé nggawé sistem operasi berbasis antarmuka grafis (GUI) kanggé pasar mainstream.