X86

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

x86 utawa 80x86 iku jeneng umumé arsitèktur mikroprosèsor, dikembangaké lan digawé karo Intel. Arsitèktur x86 saiki ndominasi komputer desktop, komputer portabel, lan pasar sèrver sederhana.

Arsitèktur iki dikenal nganggo jeneng x86 amarga prosèsor-prosèsor awal kulawarga arsitèktur iki nganggo nomor modèl sing diakhiri angka "86": prosèsor 8086, 80186, 80286, lan 486. Amarga nomor boten saged didadèkaké mèrek dagang, Intel akhiré nganggo kata Pentium kanggo merek dagang prosèsor generasi kalima.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=X86&oldid=987011"