X86

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

x86 utawa 80x86 iku jeneng umumé arsitèktur mikroprosèsor, dikembangaké lan digawé karo Intel. Arsitèktur x86 saiki ndominasi komputer desktop, komputer portabel, lan pasar sèrver sederhana.

Arsitèktur iki dikenal nganggo jeneng x86 amarga prosèsor-prosèsor awal kulawarga arsitèktur iki nganggo nomor modèl sing diakhiri angka "86": prosèsor 8086, 80186, 80286, lan 486. Amarga nomor mboten saget didadèkaké mèrek dagang, Intel akhiré nganggo kata Pentium kanggo merek dagang prosèsor generasi kalima.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=X86&oldid=830766"