X86

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

x86 utawa 80x86 iku jeneng lumrahé arsitèktur mikroprosèsor, dikembangaké lan digawé karo Intel. Arsitèktur x86 saiki ndominasi komputer desktop, komputer portabel, lan pasar sèrver prasaja.

Arsitèktur iki dikenal nganggo jeneng x86 amarga prosèsor-prosèsor awal kulawarga arsitèktur iki nganggo nomer modèl sing diakhiri angka "86": prosèsor 8086, 80186, 80286, lan 486. Amarga nomer boten saged didadèkaké mèrek dagang, Intel akhiré nganggo tembung Pentium kanggo merek dagang prosèsor génerasi kalima.

Pranala njaba[besut | besut sumber]