Mikroprosèsor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mikroprosesor Intel tipe Core i7 keluaran tahun 2008

Mikroprosèsor iku Unit sing ngeksekusi program lan ngatur lajur data, lajur alamat, lan lajur kendali perkawis-perkawis sing nduwé hubungan kaliyan Mikroprosèsor. Mikroprosèsor racaké ditulis µP. Ing Komputer ya iku ''Central Processing Unit'' (CPU) Elektronik Komputer sing digawé saka Transistor mikro lan sirkuit liyané ing dhuwur Sirkuit Terintegrasi Semikonduktor.

Sadurungé metu lan ana mikroprosesor, CPU elektronik digawé saka sirkuit terintegrasi TTL pretelan; sadurungé, transistor individual; sadurungé manèh ya iku Tabung Vakum.