Transistor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Transistor: piranti kang digawe saka semikonduktor

Transistor yaiku sawijining piranti elektronik kang wujude tabung cilik banget kang digawe saka semikonduktor. [1] Gunane kanggo nguwatake, medhot, lan mbagi arus listrik.[2] Transistor ditemokake nalika taun 1948 dening ahli fisika yaiku Walter Houser Brattain, John Bardeen, lan William Braddford Shockley. Transistor bisa digunakake kanggo kran listrik.[3] Padatan, transistor nduwe terminal cacahe telu. [3] Tegangan utawa arus kang dipasang ing salah siji terminale iku ngatur arus kang luwih gedhe lewat rong terminal liyane.[3]

Cara kerja transistor[sunting | sunting sumber]

Wiwitane, ana rong jinis transistor, yaiku bipolar junction transistor (BJT utawa transistor bipolar) lan field-effect transistor (FET).[3] Kekarone cara kerjane dhewe-dhewe.[3]


Jinising transistor[sunting | sunting sumber]

Transistor bisa dibedakake adhedhasar saperangan kategori:[3]

  1. Materi semikonduktor: Germanium, Silikon, Gallium Arsenide
  2. Kemasan fisik: Through Hole Metal, Through Hole Plastic, Surface Mount, IC, lan sapanunggalane.
  3. Tipe: UJT, BJT, JFET, IGFET (MOSFET), IGBT, HBT, MISFET, VMOSFET, MESFET, HEMT, SCR sarta pangrembakane transistor yaiku IC (Integrated Circuit) lan liya-liya.
  4. Polaritas: NPN utawa N-channel, PNP utawa P-channel
  5. Maximum kapasitas daya: Low Power, Medium Power, High Power
  6. Maximum frekwensi kerja: Low, Medium, atau High Frequency, RF transistor, Microwave, lan liya-liyane.
  7. Aplikasi: Amplifier, Saklar, General Purpose, Audio, Tegangan Tinggi, lan liya-liyane.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Riana, Deny. Komputer dan Komunikasi. Duta Grafika. (kaca 62)
  2. ^ (id) Riana, Deny. Komputer dan Komunikasi. Duta Grafika. (kaca 12)
  3. ^ a b c d e f (id)Cara kerja dan Jenis Transistor (dipunundhuh tanggal 11 maret 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Transistor&oldid=829668"