Mac OS

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

macOS utawa Macintosh Operating System ya iku sistem operasi kang digawé Apple tumuju lan dikhususake déning komputer Macitosh. macOS ora bisa kompatibel déning PC kang duwé basis IBM. Kaunggulan kang diduwèni macOS ya iku antarané :

  1. Ora gampang kena virus
  2. Ndhuweni panampilan kang dhuwur lan apik
  3. Tampilan antarmuka kang apik

Mac Os uga duwé kalemahan yaiaku

  1. Piranti alus ing macOS kang ora selengkap Windows
  2. Ongkos Larang
  3. Ora bisa digunakaké déning wektru kang sesarengan
  4. Dikhususake kanggo program-program grafis
  5. Ora bisa dirakir dhéwé amarga Apple ora mènèhi lisensi

Parusahaan liya kangga ngawé lan ngerakit sarta ngawé hardware kang bisa migunakaké macOS

macOS kapérang dumadi loro ya iku

  • macOS Klasik
  • macOS X