Mac OS

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mac Os utawa Macintosh Operating System ya iku sitem operasi kang digawé Aplle tumuju lan dikhususake déning komputer Macitosh. Mac Os ora bisa kompatibel déning PC kang nduwèni basis IBM. Kaunggulan kang didhuweni Mac Os ya iku antara liya :

  1. Ora gampang kena virus
  2. Ndhuweni panampilan kang dhuwur lan apik
  3. Tampilan antarmuka kang apik

Mac Os uga nduwèni kalemahan yaiaku

  1. Software ing Mac Os kang ora lengkap
  2. Ongkos Larang
  3. Ora bisa digunakake déning wektru kang sesarengan
  4. Dikhususake kanggo program-program grafis
  5. Ora bisa dirakir dhéwé karana Apple ora menehi lisensi

Parusahaan liya kangga ngawé lan ngerakit serta ngawé hardware kang bisa migunakake Mac OS

Mac OS kaperang dumadi loro ya iku

  • Mac OS Klasik
  • Mac OS X
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mac_OS&oldid=1078922"