Mac OS

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mac Os utawa Macintosh Operating System ya iku sitem operasi kang digawé Aplle tumuju lan dikhususake déning komputer Macitosh. Mac Os ora bisa kompatibel déning PC kang duwé basis IBM. Kaunggulan kang diduwèni Mac Os ya iku antarané :

  1. Ora gampang kena virus
  2. Ndhuweni panampilan kang dhuwur lan apik
  3. Tampilan antarmuka kang apik

Mac Os uga duwé kalemahan yaiaku

  1. Software ing Mac Os kang ora lengkap
  2. Ongkos Larang
  3. Ora bisa digunakaké déning wektru kang sesarengan
  4. Dikhususake kanggo program-program grafis
  5. Ora bisa dirakir dhéwé amarga Apple ora mènèhi lisensi

Parusahaan liya kangga ngawé lan ngerakit sarta ngawé hardware kang bisa migunakaké Mac OS

Mac OS kapérang dumadi loro ya iku

  • Mac OS Klasik
  • Mac OS X