Ubuntu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Ubuntu iku distribusi Linux (distro Linux) dhedhasar Debian. Distro iki minangka proyèk kang dipandhégani déning Canonical Ltd (perusahaan duwèké Mark Shuttleworth). Jeneng Ubuntu dijupuk saka sawijining konsèp ideologi Afrika Kidul. Ubuntu iku saka basa Afrika kuna kang artiné "rasa kamanungsan tumrap kabèh manungsa." Ubuntu uga bisa dimaknani "aku (bisa) dadi aku amarga anané kita kabéh." Ancangan distribusi Linux Ubuntu iku nggawa semangat kang kandhut sajeroning Ubuntu ing jagad piranti alus komputer.

Pranala njaba[besut | besut sumber]