Debian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Debian utawa Debian GNU/Linux iku salah sijining distribusi Linux paling awal kang awujud kumpulan piranti lunak bebas lan terbuka, dikembangaké dening Proyek Debian gaweané Ian Murdock wiwit taun 1993 kanthi dukungan komunitas sak ndonya. Jeneng Debian dijupuk saka jeneng pacaré (Debra Lynn) & Ian Murdock.

Sistem operasi Debian iso dipasang ing perangkat komputer desktop, laptop, server, lan Raspberry-pi. Lumbung paket Debian nyepakaké luwih saka 51.000 paket aplikasi bebas (arupa paket binèr .deb) sing bisa diunduh lewat koneksi Internet. Sistem operasi Debian ugo wis diterjemahaké maring luwih soko 70 boso lokal, termasuk Bahasa Indonesia.

Rilisan[besut | besut sumber]

Versi pertama Debian (0.01) dirilis tanggal 15 September 1993. Versi stabil pertama (1.1) dirilis tanggal 17 Juni 1996. Jeneng sandi rilisan Debian dijupuk saka karakter-karakter ing film Toy Story.

Tabel Rilisan Debian GNU/Linux
Rilisan Jeneng Sandi Tahun Rilis Versi Kernel Linux
Debian 4 Etch 2007 2.6.18
Debian 5 Lenny 2009 2.6.26
Debian 6 Squeeze 2011 2.6.32
Debian 7 Wheezy 2013 3.2
Debian 8 Jessie 2015 3.16
Debian 9 Stretch 2017 4.9
Debian 10 Buster 2019 4.19
Debian 11 Bullseye 2021

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Situs resmi: www.debian.org