Windows XP

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Windows XP
Part of the Microsoft Windows family
Microsoft Windows XP Logo.jpg
290px
Foto layar Windows XP
Developer
Microsoft
Website Windows XP: Homepage
Releases
Initial release 25 Oktober 2001Cithakan:Sp[info]
Stable release 5.1.2600.5512 Service Pack 3 (x86 SP3) (21 April 2008)Cithakan:Sp[info]
Source model Sumber katutup, Sumber bebarengan
License MS-EULA
Kernel type Hybrid
Platform support x86, x86-64, IA-64
Support status
Panambahan dhukungan nganti 8 April 2014. (Service Pack 2 nganti 13 Juli 2010)

Windows XP yaiku jajaran sistem operasi kang duwé basis grafis kang digawé déning Microsoft kanggo digunakaké ana ing komputer pribadi, kang nyakup komputer omah lan desktop bisnis, laptop, lan uga punjer médhia (Media Center).[1] Jeneng "XP" yaiku singkatan saka "Experience".[1] Windows XP minangka panerus saka Windows 2000 Professional lan Windows Me, lan dadi vèrsi sistem operasi Windows pisanan kang orièntasiné konsumèn kang digawé ana ing ndhuwuré kernel lan arsitèktur Windows NT.[2]

Windows XP pisanan dirilis nalika tanggal 25 Oktober 2001, luwih saka 400 yuta salinan instalasi digunakaké nalika sasi Januari 2006, miturut prakiran sawijining analisis IDC.[1] Windows XP digantèkaké déning Windows Vista, kang dirilis kanggo panganggo volume license nalika 8 November 2006, lan ana ing donya kanggo masarakat umum nalika tanggal 30 Januari 2007.[2] Akèh Original Equipment Manufacturer (OEM) lan uga bakul ritèl nganti prodhuksi piranti mawa Windows XP nalika tanggal 30 Juni 2008.[2] Microsoft dhéwé terus ngedol Windows XP kanthi Custom-built PC (OEM cilik kang ngadol komputer rakitan) nganti tekan 31 Januari 2009.[2] Windows XP tetep ana kanggo panganggo korporasi kanthi volume licensing, dadi sarana downgrade kanggo komputer-komputer kang durung siap nglakokaké sistem operasi anyar, Windows Vista Business Edition utawa Ultimate Edition utawa Windows 7 Professional.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Windows_XP&oldid=831651"