Xbox 360

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Three red lights on the Xbox 360's ring indicator representing a "General Error" requiring service of the Console or Power Adapter, nicknamed the "Red Ring of Death", "Red Ring of Fire" or "Red Lights of Death."
A Kinect sensor device
Rock of Ages, one of many Unreal Engine 3 powered games available on Xbox 360.
Rock of Ages, one of many Unreal Engine 3 powered games available on Xbox 360.
Xbox 360
Gambar:X360 Logo.png
Xbox 360 S.png
Konsol Xbox 360 versi ramping dengan cakram keras berkapasitas 250 GB dan kontroler baru.
Manufacturer Microsoft
Product family Xbox
Type Konsol permainan
Generation Generasi ketujuh
Retail availability
Units sold Dunia: 40 juta unit (per 23 April 2010)[1] (details)
CPU PowerPC Tri-Core Xenon 3,2 GHz
Memory RAM GDDR3 512 MB pada kecepatan 700 MHz
Storage
Display
Graphics ATI Xenos 500 MHz
Sound
  • Stereo analog
  • Stereo LPCM (TOSLINK dan HDMI)
  • Dolby Digital 5.1 (TOSLINK dan HDMI)
  • Dolby Digital dengan WMA pro (TOSLINK dan HDMI)
Controller input Maksimal 4 (segala kombinasi): Xbox 360 Controller (kabel, nirkabel 2,4 GHz), Setir Balap Nirkabel Xbox 360, kontroler permainan ritme, aksesoris Xbox 360.
Connectivity

Model awal

Nirkabel 2,4 GHz, 3 × USB 2.0, penerima gelombang inframerah, Ethernet 100 Mbit
Tambahan: WiFi 802.11a/b/g, WiFi 802.11a/b/g/n[3]

Model S

Nirkabel 2,4 GHz, 5 × USB 2.0, penerima gelombang inframerah, Ethernet 100 Mbit, Wifi 802.11a/b/g/n, port AUX
Online services Xbox Live
Best-selling game Call of Duty: Black Ops (12 juta unit per 4 Mèi 2011)[4]
Backward
compatibility
478 permainan video Xbox versi pertama[5] (memerlukan cakram keras dan pembaruan terakhir)
Predecessor Xbox

Xbox 360 ing wanci ngèrèmbakakèn dipuntèpang kaliyan asma Xenon utawiXbox 2, inggih punika pènèrus konsol permainan video Xbox gadahanipun Microsoft. Microsoft kanthi resmi nepangaken ing MTV ing 12 Mèi 2005, lan informasi detail ngenai peluncuran lan permainan dipunbèbèrakèn ing pungkasan wulan ingkang sami ing Expo Electronic Entertainment (E3) ingkang sampun misuwur. Ing wanci dipunirilis ing surya 22 November 2005 ing Amérika Utara lan Puerto Rico, 2 Dhésèmber 2005 ing Éropah lan 10 Dhésèmber 2005 ing Jepang, Xbox 360 dados konsol kawiwitan ingkang dipunluncurakèn berbarengan kanggé tiga laladan ageng. Piyambakipun ugi merupakan produk pertama konsol permainan génerasi terbaru lan badhé bersaing kaliyan Sony PlayStation 3 lan Nintendo Wii. Xbox 360 inggih punika konsol kawiwitan ingkang saged mutar filem HD-DVD kaliyan tumbas paketipun sadèrèngipun, ingkang badhé dipunreleasè saklajèngipun. Xbox 360 ugi inggih punika konsol kawiwitan ingkang ngginaakèn stik wireless. Andalan Xbox 360 inggih punika grafis lan kemampuan onlinenipun. Xbox Live inggih punika salah satunggaling fitur online ingkang dipuntawaraken Microsoft selaku produseripun. Ing taun 2010 Xbox 360 mempersembahkan fitur software ingkang misuwur namanipun Kinect.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Tim Ingham (2010-04-23). "Xbox 360 sales storm past 40m". ComputerandVideoGames.com. Dijupuk 2010-05-03. 
  2. "Google translation of Xbox.com/JA-JP". microsoft. Dijupuk 2010-12-03. 
  3. "Microsoft confirms Xbox 360 802.11n adapter". joystiq. 2009-09-21. Dijupuk 2009-11-23. 
  4. Call of Duty: Black Ops Sells 20 Million
  5. "Original Xbox Games Playable on Xbox 360". Dijupuk 17 November 2009.