Facebook

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Facebook, Inc.
Perusahaan katutup
Indhustri Internet
Diyasa Cambridge, Massachusetts
(4 Februari 2004)
Kantor gedhé Palo Alto, California
Wong kunci
Mark Zuckerberg, Pangadeg lan CEO
Dustin Moskovitz, Pangadeg lan Wakil Presidhèn Teknis
Owen Van Natta, COO
Matt Cohler, Wakil Presidhèn Strategi lan Operasi Bisnis
Chris Hughes, Pendhiri
Olèh-olèhan 100 yuta ASD[1] (estimasi 2006)
Cacah karyawan
300+ (Juli 2007)
Sana jaringan www.facebook.com

Facebook iku situs web jejaring sosial sing diluncuraké tanggal 4 Februari 2004 lan diadegaké déning Mark Zuckerberg, lulusan Harvard lan mantan murid Ardsley High School. Kaanggotaan Facebook wiwitané diwatesi kanggo siswa saka Harvard College. Jroning rong wulan sabanjuré, kaanggotaané dibukak kanggo sekolah liya ing wewengkon Boston (Boston College, Boston University, MIT, Tufts), Rochester, Stanford, NYU, Northwestern, lan kabèh sekolah sing klebu jroning Ivy League. Akèh pawiyatan luhur liya sing sabanjuré ditambahaké jroning wektu setaun sawisé peluncuran. Pungkasané, wong-wong sing nduwèni alamat e-mail sawijining universitas (kayadéné .edu, .ac.uk, lsp) saka saindhenging donya bisa uga gabung marang situs iki.

Sabanjuré dikembangaké uga jaringan kanggo sekolah-sekolah tingkat dhuwur lan sawetara perusahaan gedhé. Wiwit 11 September 2006, wong kanthi alamat layang-e apa waé bisa ndaftar ing Facebook.[2] Panganggo bisa milih gabung marang siji utawa luwih jaringan sing ana, kayata miturut sekolah tingkat atas, papan nyambut gawé, utawa wewengkon geografis.

Nganti Juli 2007, situs iki nduwèni gunggung panganggo kadhaptar paling gedhé ing antara situs-situs sing fokus marang sekolah kanthi luwih saka 34 yuta anggota aktif sing diduwèni saka saindhenging donya.[3] Wiwit September 2006 nganti September 2007, peringkaté mundhak saka posisi ka-60 dadi posisi ka-7 situs paling akèh dibukak,[4] lan minangka situs nomer siji kanggo foto ing Amérika Sarékat, ngungguli situs publik liya kaya Flickr, kanthi 8,5 yuta foto diamot saben dinané.[5][6]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Arrington, Michael (2006). "Yahoo’s “Project Fraternity” Docs Leaked". TechCrunch. Retrieved 6 Juni.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ "Facebook: The Newest Fad in Marketing" (HTML). Thinkubator: Facebook, the latest fad in marketing. Retrieved 25 Juli.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |access-date= (help)
  3. ^ Maestri, Nicole (8 Agustus 2007). ""Wal-Mart using Facebook to win back-to-school sales"" (news).  Check date values in: |date= (help)
  4. ^ "Related info for: facebook.com/". Alexa Internet. 
  5. ^ Doug Beaver (2007). "Facebook Photos Infrastructure" (html). Facebook Weblog. Facebook. Retrieved 30 Mei.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |access-date= (help)
  6. ^ Donna Bogatin (2007). "Why Facebook Is Scarier than Google" (html). ZDNet Blogs - Digital Markets. CNET Networks. Retrieved 28 Mei.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |access-date= (help)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Facebook&oldid=993080"