Facebook

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Facebook, Inc.
Perusahaan katutup
Indhustri Internet
Diyasa Cambridge, Massachusetts
(4 Fèbruari 2004)
Kantor gedhé Palo Alto, California
Wong kunci
Mark Zuckerberg, Pangadeg lan CEO
Dustin Moskovitz, Pangadeg lan Wakil Présidhèn Teknis
Owen Van Natta, COO
Matt Cohler, Wakil Présidhèn Strategi lan Operasi Bisnis
Chris Hughes, Pendhiri
Olèh-olèhan 100 yuta ASD[1] (estimasi 2006)
Cacah karyawan
300+ (Juli 2007)
Sana jaringan www.facebook.com

Facebook iku situs jaringan mungguhing jejaring sosial sing diluncuraké tanggal 4 Fèbruari 2004 lan diyasa Mark Zuckerberg, lulusan Harvard lan manten murid ing Ardsley High School. Tata anggotané Facebook wiwitané diwatesi mligi kanggo siswa-siswa saka Harvard College. Rong wulan candhaké, tata anggotané dibukak kanggo siswa-siswa pawiyatan-pawiyatan liyané kaya ta: Boston (Boston College, Boston University, MIT, Tufts), Rochester, Stanford, NYU, Northwestern, lan kabèh pawiyatan ing sajeroning Ivy League. Manéka werna pawiyatan luhur banjur ditambahaké ing dalem sataun sawisé luncurané iku. Wusana, wong-wong sing duwé alamat layang-èl sawijining universitas (kaya déné .edu, .ac.uk, lsp.) saka saindenging donya uga bisa gabung ing situs iki.

Sabanjuré, uga dikembangaké jaringan kanggo pawiyatan-pawiyatan luhur lan sawetara kumpeni gedhé. Wiwit 11 Sèptèmber 2006, wong sing duwé alamat layang-èl apa waé bisa ndhaftar ing Facebook.[2] Sing nganggo Facebook bisa milih gabung siji utawa luwih jaringan sing ana, kaya ta jaringan adhedhasar asal pawiyatané, papané nyambut gawé, utawa wewengkoné géografis.

Nganti Juli 2007, sing kadhaftar nganggo situs iki gunggungé paling gedhé ing antarané situs-situs liyané sing kawigatèné ing babagan pawiyatan, ya iku punjul 34 yuta anggota aktif saka saindenging donya.[3] Wiwit Sèptèmber 2006 nganti Sèptèmber 2007, urutané mundhak saka urut 60 dadi urut 7 minangka situs sing paling kerep dibukak,[4] lan minangka situs angka siji ngenani foto ing Amérikah Sarékat kanthi 8,5 yuta foto dimot saben dinané, ngungkuli situs umum liyané kaya ta Flickr.[5][6]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Arrington, Michael (2006). "Yahoo’s “Project Fraternity” Docs Leaked". TechCrunch. Dijupuk 6 Juni.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ "Facebook: The Newest Fad in Marketing" (HTML). Thinkubator: Facebook, the latest fad in marketing. Dijupuk 25 Juli.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ Maestri, Nicole (8 Agustus 2007). ""Wal-Mart using Facebook to win back-to-school sales"" (news).  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. ^ "Related info for: facebook.com/". Alexa Internet. 
  5. ^ Doug Beaver (2007). "Facebook Photos Infrastructure" (html). Facebook Weblog. Facebook. Dijupuk 30 Mèi.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. ^ Donna Bogatin (2007). "Why Facebook Is Scarier than Google" (html). ZDNet Blogs - Digital Markets. CNET Networks. Dijupuk 28 Mèi.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]