Cambridge, Massachusetts

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg
Peta lokasi
Harvard Square, Cambridge

Cambridge, jeneng pepaké City of Cambridge, iku kuthamadya sing duwé fungsi minangka pérangan kutha ing Metropolitan Boston. Ing taun 2000 sing ndunungi cacah 101 355 jiwa.

Cambridge dumunung ing sisih kulon Kali Charles, minangka salah siji kutha sing diadegaké déning kolonis Puritan ing Lempongan Massachusetts. Ing Cambridge ana Massachusetts Institute of Technology, Harvard University lan Radcliffe; 3 pawiyatan luhur paling tuwa ing Amérika Sarékat. Komponis Leroy Anderson lair ing kutha iki.

Cambridge iku kutha pelajar ing Massachusetts, Amérika Sarékat, sing dijenengi kanggo ngurmati kutha pelajar Cambridge ing Inggris.