Flickr

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Flickr
Flickr gamma Logo.svg
URL Flickr.com
Komersial? Yes
Tipe situs photo/ video sharing lan Photo/Video networking
Basa: Chinese (tradisional)
Basa Inggris (asli)
Basa Prancis
Basa Jerman
Basa Italia
Basa Portugis (Brazillian Portuguese)
Basa Spanyol
Basa Koréa
Pemilik Yahoo! Inc.
Pangripta Ludicorp
Diluncuraké Februari 2004
Status Aktif

Flickr iku sawijining situs web kanggo silih-deleng foto lan situs komunitas online minangka conto saka aplikasi Web 2.0. Minangka situs web sing populèr kanggo silih-deleng foto pribadi, layanan iki dimanfaataké déning para blogger minangka papan kanggo nyimpen foto. Popularitasé tansaya tambah sairing karo anané piranti komunitas online sing inovatif saéngga foto-foto bisa diwènèhi tandha lan digolèki sacara folksonomi.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Flickr dikembangaké déning Ludicorp, sawijining prusahaan sing basisé dumunung ing Vancouver, Kanada sing diwangun taun 2002. Ludicorp ngluncuraké Flickr ing sasi Februari 2004. Layanan iki dikembangaké wiwitané kanggo gawé Game Neverending, sawijining MMORPG. Flickr dianggep minangka sawijining proyèk sing luwih nalar lan Game Neverending sauntara wektu dicandhet dhisik.

Wangun wiwitan saka Flickr difokusaké minangka chat room mawa jeneng FlickrLive kanthi kemampuan silih-deleng foto sacara langsung (real time). Sing luwih akèh kedadéyan yakuwi foto utawa gambar sing ditemokaké ing wèb tinimbang foto karya para panganggo dhéwé. Evolusi sabanjuré luwih dipatrapaké kanggo ngunggah, lan chat room ngilang saka péta situsé.

Ing taun 2005, Yahoo! Inc. nuku Ludicorp lan Flickr. Tanggal 28 Juni 2005, kabèh dhaptar isi saka server Kanada dipindahaké menyang server sing dumunung ing Amérika Sarékat, sing nyebabaké kabèh data sing ana dadi ing sangisoré hukum federal Amérika Sarékat.[1]

Tanggal 16 Mei 2006, Flickr ngowahi layanané saka Beta dadi "Gamma" kanthi owah-owahan ing desain lan struktur. Miturut FAQ ing situsé, tujuan saka "gamma", sing arang digunakaké jroning tahap perkembangan perangkat lunak, yakuwi supaya layanan iki tansah dicoba déning para panganggoné lan jroning kondhisi pangembangan sacara lumintu. [2] Secara keseluruhan, layanan ini berada dalam tahap stabil.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Flickr&oldid=816611"