Vancouver

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vancouver
—  Kota  —
Kota Vancouver

Flag
Official logo of Vancouver
Logo
Nickname(s): See article
Motto: "By Sea, Land, and Air We Prosper"
Lokasi Vancouver ing wilayah Metro Vancouver, British Coloumbia, Kanada.
Coordinates: 49°15′N 123°6′W / 49.25°N 123.1°W / 49.25; -123.1
Negara Flag of Kanada Kanada
Provinsi Cithakan:BC
Region Lower Mainland
Distrik regional Metro Vancouver
Incorporated 1886
Named for Captain George Vancouver
Pamaréntahan
 • Mayor Gregor Robertson (Vision Vancouver)
 • City Council
 • MPs (Fed.)
 • MLAs (Prov.)
Wewengkon
 • Kota 114,67 km2 (4,427 sq mi)
 • Metro 2.878,52 km2 (111,140 sq mi)
Èlevasi 2 m (7 ft)
Populasi (2006 Census)[1]
 • Kota 578.041 (8th)
 • Kapadhetan 5.335/km2 (13,820/sq mi)
 • Metro 2.116.581 (3rd)
 • Demonym Vancouverite
Zona wektu PST (UTC−8)
 • Summer (DST) PDT (UTC−7)
Postal code span V5K to V6Z
Kodhe tilpun 604, 778
NTS Map 092G03
GNBC Code JBRIK
Website City of Vancouver
Vancouver

Vancouver ( /væn.ˈkvər/ atau /væŋˈkvər/) menika satunggaling kutha ing Propinsi British Columbia, Kanada. Kutha menika kalebet dhaérah metropolitan paling ageng ing Kanada bagéyan kulon lan paling ageng nomor tiga ing Kanada. Daerah metropolitan Vancouver dienggeni dening 2.132.824 Vancouverites, sebatan kanggé penduduk Vancouver, kalebet 583.296 jiwa ing kutha Vancouver piyambak[2]. Walikota Vancouver menika Sam Sullivan.

Vancouver menika dados tuan rumah kanggé Olimpiade Musim Dingin 2010, Memorial Cup 2007, lan World Police and Fire Games 2009. Stadium Swangard ing Burnaby ugi dados papan kompetisi Piala Dunia FIFA U-20 2007.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Vancouver menika mapan ing 49°16′N, 123°7′W, winatesan kaliyan Selat Georgia ingkang kapisahaken saking Samodra Pasifik dening Pulo Vancouver. Vancouver mlebet ing zona wekdal Pasifik (UTC-8) lan Zona Ekologi Maritim Pasifik. Vancouver boten mapan ing Pulo Vancouver ananging mapan wonten ing Semenanjung Burrard. Ananging nama kutha lan pulo kasebut dipunpendhet saking nama George Vancouver, kaptèn angkatan laut saking Britania Raya ingkang njelajah dhaérah menika ing taun 1792.

Vancouver menika kagungan are kanthi wiyaripun 114,67 km² kaperang dados dhaerah ingkang rata lan dhaerah ingkang berbukit. Vancouver ugi dipunubengi dening kathah perairan. Cathetan sejarah nedahaken bilih paling sekedik 50 aliran toya lan cabangipun ing Vancouver ananging sesarengan kaliyan majenging kutha, samenika kantun sekawan.

Pemandangan[sunting | sunting sumber]

Kutha Vancouver

Vancouver menika dipunkenal kaliyan donya awit saking kaendahan kuthanipun. Kutha menika gadhah salah satunggal saking taman kutha paling ageng ing Amerika Utara, Taman Stanley utawi Stanley Park. Pemandangan ing kutha menika paling kathah Pegunungan Pesisir Lor lan pemandangan ing dinten ingkang cerah saged dumugi Gunung Baker ing Washington, Amerika Serikat. Pulo Vancouver menika ing sebrang Selat Georgia lan Panté Sunshine.

Iklim[sunting | sunting sumber]

Iklim wonten ing Vancouver menika kalebet ukuran sedeng kanggé ukuran Kanada. Sasampunipun Victoria, kutha menika kutha paling anget nomor kalih nalika musim adem kanthi suhu minimum ing sangandhaping 0° C kanthi rata-rata 46 dinten per taun lan ing sangandhaping -10° C namung 2 dinten per taun. Langkung saking setengah dinten ing musim adem wonten jawah ( udan ), namung 9 dinten wonten salju, lan 3 ingkang saljunipun langkung saking 5 cm. Curah jawah menika manéka antawisipun 1.100 mm dumugi 3.500 mm. Ing musim panas, suhu sedengan kanthi dinten ingkang cerah lan garing. Rata-rata uhu paling inggil menika ing wulan Juli lan Agustus saged dumugi 22° C, langkung saking 30° C namung kaping pisan saben 5 musim panas. Badai lan gluduk menika kalebet arang kedadosan.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vancouver&oldid=836068"