Vancouver

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Vancouver
Kota
Kota Vancouver
Flag of Vancouver
Flag
Official logo of Vancouver
Logo
Nickname(s): See article
Sesanti: "By Sea, Land, and Air We Prosper"
Lokasi Vancouver ing wewengkon Metro Vancouver, British Coloumbia, Kanada.
Lokasi Vancouver ing wewengkon Metro Vancouver, British Coloumbia, Kanada.
Nagara  Kanada
Provinsi Cithakan:BC
Region Lower Mainland
Distrik regional Metro Vancouver
Incorporated 1886
Named for Captain George Vancouver
Pepréntahan
 • Mayor Gregor Robertson (Vision Vancouver)
 • City Council
 • MPs (Fed.)
 • MLAs (Prov.)
Laladan
 • Kota 114,67 km2 (4,427 sq mi)
 • Metro 2.878,52 km2 (111,140 sq mi)
Élevasi 2 m (7 ft)
Cacah warga (2006 Census)[1]
 • Kota 578.041 (8th)
 • Pepadhet 5.335/km2 (13,820/sq mi)
 • Metro 2.116.581 (3rd)
 • Demonym Vancouverite
Zona wektu PST (UTC−8)
 • Usum panas (DST) PDT (UTC−7)
Postal code span V5K to V6Z
Kodhe laladan 604, 778
NTS Map 092G03
GNBC Code JBRIK
Situs wèb City of Vancouver
Vancouver

Vancouver (/væn.ˈkvər/ atau /væŋˈkvər/) punika satunggaling kutha ing Provinsi British Columbia, Kanada. Kutha punika kalebet laladan metropolitan paling ageng ing Kanada pérangan kulon lan paling ageng nomer tiga ing Kanada. Laladan metropolitan Vancouver dienggeni déning 2.132.824 Vancouverites, sebatan kanggé penduduk Vancouver, kalebet 583.296 jiwa ing kutha Vancouver piyambak[2]. Walikota Vancouver punika Sam Sullivan.

Vancouver punika dados tuan rumah kanggé Olimpiade Musim Dingin 2010, Memorial Cup 2007, lan World Police and Fire Games 2009. Stadium Swangard ing Burnaby ugi dados papan kompetisi Piala Dunia FIFA U-20 2007.

Géografi[besut | besut sumber]

Vancouver punika mapan ing 49°16′N 123°7′W / 49.267°N 123.117°W / 49.267; -123.117, winatesan kaliyan Selat Georgia ingkang kapisahaken saking Samodra Pasifik déning Pulo Vancouver. Vancouver mlebet ing zona wekdal Pasifik (UTC-8) lan Zona Ekologi Maritim Pasifik. Vancouver boten mapan ing Pulo Vancouver ananging mapan wonten ing Ujung Burrard. Ananging nama kutha lan pulo mau dipunpendhet saking nama George Vancouver, kaptèn angkatan laut saking Britania Raya ingkang njelajah laladan punika ing taun 1792.

Vancouver punika kagungan are kanthi wiyaripun 114,67 km² kapérang dados laladan ingkang rata lan laladan ingkang berbukit. Vancouver ugi dipunubengi déning kathah perairan. Cathetan sajarah nedahaken bilih paling sekedik 50 aliran toya lan cabangipun ing Vancouver ananging sesarengan kaliyan majenging kutha, sapunika kantun sekawan.

Sesawangan[besut | besut sumber]

Kutha Vancouver

Vancouver punika dipunkenal kaliyan donya awit saking kaendahan kuthanipun. Kutha punika gadhah salah satunggal saking taman kutha paling ageng ing Amérika Utara, Taman Stanley utawi Stanley Park. Sesawangan ing kutha punika paling kathah Pegunungan Pesisir Lor lan sesawangan ing dinten ingkang cerah saged dumugi Gunung Baker ing Washington, Amérika Sarékat. Pulo Vancouver punika ing sebrang Selat Georgia lan Pasisir Sunshine.

Iklim[besut | besut sumber]

Iklim wonten ing Vancouver punika kalebet ukuran sedeng kanggé ukuran Kanada. Sasampunipun Victoria, kutha punika kutha paling anget nomer kalih nalika musim adem kanthi suhu minimum ing sangandhaping 0 °C kanthi rata-rata 46 dinten per taun lan ing sangandhaping -10 °C namung 2 dinten per taun. Langkung saking setengah dinten ing musim adem wonten jawah (udan), namung 9 dinten wonten salju, lan 3 ingkang saljunipun langkung saking 5 cm. Curah jawah punika manéka antawisipun 1.100 mm dumugi 3.500 mm. Ing musim panas, suhu sedengan kanthi dinten ingkang cerah lan garing. Rata-rata uhu paling inggil punika ing wulan Juli lan Agustus saged dumugi 22 °C, langkung saking 30 °C namung kaping pisan saben 5 musim panas. Badai lan gluduk punika kalebet arang kadadosan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]