British Columbia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Cithakan:Propinsi utawa Teritori Kanada

British Columbia, utawa dickekak B.C., iku propinsi paling kulon Kanada. Propinsi iki minangka propinsi ka-enem sing gabung marang Konfederasi ing taun 1871. Kaitung nganti taun 2004, populasi padunungé 4.168.123 jiwa.

Geografi[sunting | besut sumber]

Kutha krajan propinsi iki ya iku Victoria, dumunung ing sisih kidul-wétan Pulo Vancouver. Kutha paling padhet padunungé ya iku Vancouver, sing dunungé ana ing sisih sudut kidul-kulon daratan Kanada (dudu ing Pulo Vancouver). Kutha-kutha gedhé propinsi antara liya Surrey, Burnaby, Coquitlam, Richmond, Delta, lan New Westminter sing klebu Distrik Regional Vancouver Raya (Greater Vancouver Regional District), Abbottsford lan Langley di Fraser Valley, Nanaimo ing Pulo Vancouver, lan Kelowna bebarengan karo Kamloops ing "Pedalaman" (utawa "Interior"). Kutha paling cedhak karo titik tengah propinsi ya iku Prince George; ananging, kutha cilik Vanderhoof, 100 km luwih kakulon, luwih cedhak sacara geografi. 10 Kabupatèn paling gedhé miturut Populasi

Kabupatèn 2001 1996
Vancouver 545.671 514.008
Surrey 347.825 304.477
Burnaby 193.954 179.209
Richmond 164.345 148.867
Abbotsford 115.463 104.403
Coquitlam 112.890 101.820
Saanich 103.654 101.388
Delta 96.950 95.411
Kelowna 96.288 89.422
Langley 86.896 80.179

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=British_Columbia&oldid=1024710"