British Columbia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
British Columbia, Kanada
{{{JenisDaerah}}} flag of British Columbia [[Image:|130px|Lambang dari British Columbia]]
(Gendera saka British Columbia) (Lambang saka British Columbia)
Motto: {{{Motto}}}
Peta Kanada dengan British Columbia sing diarsir
Provinsi lan teritori Kanada liyane
Ibukutha Victoria
Kutha paling gedhe Vancouver
Letnan Gubernur Steven Point
Kepala Wilayah {{{KepalaWilayah}}} ({{{PartaiKepalaWilayah}}})
Jembar Wewengkon 944.735 km² (ke-5)
 - Dharatan 925.186 km²
 - Segara 19.549 km² (2,1%)
Populasi (2004)
 - Populasi 4.168.123 (ke-3)
 - Kapadhetan 4.34 /km² (ke-7)
Gabung jroning Konfederasi
- Tanggal 20 Juli 1871
- Urutan ke-7
Zona Wektu {{{WilayahWaktu}}}
Representasi ing Parlemen
- Kursi di DPR 36
- Kursi di Senat 6
Cekakan-cekakan
- Pos BC
- ISO 3166-2 CA-BC
Prefiks Kode Pos V
Situs web www.gov.bc.ca

British Columbia, utawa dickekak B.C., iku provinsi paling kulon Kanada. Provinsi iki minangka provinsi ka-enem sing gabung marang Konfederasi ing taun 1871. Kaitung nganti taun 2004, populasi padunungé 4.168.123 jiwa.

Géografi[besut | besut sumber]

Kutha krajan provinsi iki ya iku Victoria, dumunung ing sisih kidul-wétan Pulo Vancouver. Kutha paling padhet padunungé ya iku Vancouver, sing dunungé ana ing sisih sudut kidul-kulon daratan Kanada (dudu ing Pulo Vancouver). Kutha-kutha gedhé provinsi antarané Surrey, Burnaby, Coquitlam, Richmond, Delta, lan New Westminter sing kalebu Distrik Regional Vancouver Raya (Greater Vancouver Regional District), Abbottsford lan Langley di Fraser Valley, Nanaimo ing Pulo Vancouver, lan Kelowna bebarengan karo Kamloops ing "Pedalaman" (utawa "Interior"). Kutha paling cedhak karo titik tengah provinsi ya iku Prince George; ananging, kutha cilik Vanderhoof, 100 km luwih kakulon, luwih cedhak sacara géografi. 10 Kabupatèn paling gedhé miturut Populasi

Kabupatèn 2001 1996
Vancouver 545.671 514.008
Surrey 347.825 304.477
Burnaby 193.954 179.209
Richmond 164.345 148.867
Abbotsford 115.463 104.403
Coquitlam 112.890 101.820
Saanich 103.654 101.388
Delta 96.950 95.411
Kelowna 96.288 89.422
Langley 86.896 80.179

Pranala njaba[besut | besut sumber]