Kacerdhasan gawéyan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Robot ASIMO migunakaké sènsor lan algoritma kacerdhasan gawéan nalika mudhun ing trap lan ngéndhani alangan

Kacerdhasan gawéan (basa Inggris: Artificial Intelligence utawa AI) iku kacerdhasan entitas èlmiah. Sistem kaya iki lumrahé dianggep komputer. Kacerdhasan diciptakaké lan dilebokaké sajeroning sawenèh mesin (komputer) supaya bisa ngayahi pagawéan kaya sing bisa dilakoni manungsa. Sawetara babagan sing miunakaké kacerdhasan gawéan antarané sistem nimpuna, dolanan komputer (games), logika fuzzy, jaringan syaraf tiron lan robotika.