Elektronika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rerangkèn elektronika

Elektronika inggih punika ngèlmu ingkang nyinau piranti listrik arus lemah ingkang dipun-ginakaken kanthi cara ngontrol aliran elektron utawi partikel ingkang wonten momotan listrik salebeting satunggal piranti kados komputer, piranti elektronik, termokopel, semikonduktor, lan sapanunggalanipun. Ilmu ingkang nyinau piranti-piranti kados punika minangka cawang saking ngèlmu fisika, sawatawis wujud desain lan pandamelan sirkuit elektronikipun inggih punika pérangan saking teknik elektro, teknik komputer, lan ngèlmu/teknik elektronika lan instrumentasi.

Piranti-piranti ingkang ngginakaken dhasar kerja elektronika punika dipunsebat minangka piranti elektronik (electronic devices). Tuladha piranti elektronik punika: Tabung Sinar Katode (Cathode Ray Tube, CRT), radio, TV, perekam kaset, perekam kaset video (VCR), perekam VCD, perekam DVD, kamera video, kamera digital, komputer pribadi desk-top, komputer Laptop, PDA (komputer saku), robot, smart card, lan sanès-sanèsipun.

Komponèn pasif[besut | besut sumber]

Komponèn aktif[besut | besut sumber]

Sensor lan aktuator elektromekanik[besut | besut sumber]

Rerangkèn analog pembangkit frekuensi dari Hitachi J100

Sirkuit Analog[besut | besut sumber]

Sirkuit Digital[besut | besut sumber]

(DL, RTL, RTL, DTL, TTL, ECL, CMOS, NMOS, HMOS)
Piranti ukur voltmeter digital yang sedang mengukur rerangkèn prototaip nya

Piranti ukur[besut | besut sumber]

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Wacan langkung kathah[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]