Induktor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Electronic component inductors.jpg

Induktor yaiku komponen kang kasusun saka lilitan kawat.[1] Bebarengan kapasitor, induktor isa nduweni fungsi minangka rangkaian resonator kang isa beresonasi ing frekuensi katentu.[1] induktor yaiku komponen elektronika kang isa nyiimpen energi ing medan maggnet kang disebapake dening arus listrik kang nglewati. Kemampuan induktor kanggo nyimpen energi magnet ditentokake dening induktansine, ing satuan Henry. Biasane induktor yaiku salah sijine kawat kng dibentuk dadi kumparan, lilitan mbantu gawe medan magnet kang kuat ing jero kumpran amerga hukum induksi Faraday.[2]

Fungsi Induktor[sunting | Owah sumber]

  1. Nyimpen arus listrik kang awujud medan magnet.[1]
  2. Nahan arus bolak-balik AC.[1]
  3. Nerusake arus searah DC.[1]
  4. Minangka penapis (Filter).[1]
  5. Minangka penalaan (tuning).[1]

Deleng uga[sunting | Owah sumber]

Sinonim[sunting | Owah sumber]

Catetan sikil[sunting | Owah sumber]

  1. ^ a b c d e f g [1], Kaunduh 19/10/12.
  2. ^ [2], tèks tambahan.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Induktor&oldid=834800"