Induktor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Electronic component inductors.jpg

Induktor ya iku komponèn kang kasusun saka lilitan kawat.[1] Bebarengan kapasitor, induktor bisa duwé fungsi minangka rerangkèn resonator kang bisa beresonasi ing frekuensi katentu.[1] induktor ya iku komponèn elektronika kang bisa nyiimpen ènergi ing medan maggnet kang disebapake déning arus listrik kang nglewati. Kemampuan induktor kanggo nyimpen ènergi magnet ditentokake déning induktansine, ing ékan Henry. Biasane induktor ya iku salah sijiné kawat kng diwangun dadi kumparan, lilitan mbantu gawé medan magnet kang kuwat ing jero kumpran amarga hukum induksi Faraday.[2]

Fungsi Induktor[besut | besut sumber]

  1. Nyimpen arus listrik kang awujud medan magnet.[1]
  2. Nahan arus bolak-balik AC.[1]
  3. Nerusake arus searah DC.[1]
  4. Minangka penapis (Filter).[1]
  5. Minangka penalaan (tuning).[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Sinonim[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g [1], Kaunduh 19/10/12.
  2. ^ [2], tèks tambahan.

Cithakan:Komponèn elektronika