Induktor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Electronic component inductors.jpg

Induktor ya iku komponen kang kasusun saka lilitan kawat.[1] Bebarengan kapasitor, induktor isa nduweni fungsi minangka rangkaian resonator kang isa beresonasi ing frekuensi katentu.[1] induktor ya iku komponen elektronika kang isa nyiimpen energi ing medan maggnet kang disebapake déning arus listrik kang nglewati. Kemampuan induktor kanggo nyimpen energi magnet ditentokake déning induktansine, ing satuan Henry. Biasane induktor ya iku salah sijine kawat kng dibentuk dadi kumparan, lilitan mbantu gawé medan magnet kang kuat ing jero kumpran amerga hukum induksi Faraday.[2]

Fungsi Induktor[besut | besut sumber]

  1. Nyimpen arus listrik kang awujud medan magnet.[1]
  2. Nahan arus bolak-balik AC.[1]
  3. Nerusake arus searah DC.[1]
  4. Minangka penapis (Filter).[1]
  5. Minangka penalaan (tuning).[1]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sinonim[besut | besut sumber]

Catetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g [1], Kaunduh 19/10/12.
  2. ^ [2], tèks tambahan.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Induktor&oldid=987949"