Sirkuit RLC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sirkuit seri RLC.

Sirkuit RLC inggih punika sirkuit listrik ingkang ing salebetipun gadhah résistor, kapasitor, lan induktor ingkang tansah gadhah gayutan antawisipun komponèn satunggal kaliyan sanèsipun miturut cara paralel utawi seri.[1] Sirkuit RLC mujudaken satunggalipun sistem persamian deferensial orde kaping kalih utawi saking kalih persamian deferensial orde ingkang kapisan lan dipunrampungaken kanthi cara simultan.[1] Satunggalipun Sirkuit RLC utawi LRC Sirkuit inggih punika sirkuit listrik ingkang kapérang saking résistor, kapasitor, lan induktor ingkang dipunhubungaken kanthi seri utawi paralel.[2] Kathah aplikasi ingkang ngginakaken sirkuit RLC, kados ing rangkean isolator.[2] Aplikasi sanèsipun inggih punika kanggé tuning, kados kanggé radhio, televisi. Sirkuit RLC saged dipun-ginakaken minangka band-pass filter kados tuning aplikasi.[2] Tigang elemen sirkuit saged dipunkombinasikaken ing tipologi ingkang bènten.[2] Sedaya elemen punika dipunsusun seri utawi paralel.[2] Setunggal bab ingkang kedah dipunmangertosi inggih punika kedah dipunpertimbangaken perlawanan akun induktor.[2] Limrahipun Induktor dipundamel saking gulungan kawat.[2]

Frekuensi resonansi saking sirkuit RLC inggih punika:[1]

bilih:

  • inggih punika frekuensi resonansi,
  • inggih punika aji induktansi, lan
  • inggih punika aji kapasitansi.[1]

Persamian karakteristik saking sirkuit RLC inggih punika:[3]

bilih:

Akar-akar persamian ing nginggil inggih punika:[3]

bilih:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d [Hayt. 2007. Engineering Circuit Analysis. McGraw-Hill Higher Education]
  2. '^ a b c d e f g Rangkaian RLC dipunundhuh tanggal 9 Agustus 2011)
  3. ^ a b c d [Irwin. 1995. Introduction to Electrical Engineering. Introduction to Electrical Engineering]

Pranala njawi[besut | besut sumber]