Mikrokontroler

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
mikon ATmega 128 SMD

mikrokontroler (Basa Inggris: microcontroller) yaiku sistem mikroprosesor jangkep sing pangandut ing njero satunggal Chip. mikrokontroler bedha kaliyan Mikrokomputer serba guna sing diangge ing PC, amerga sawijining mikrokontroler njerone biasane wis dilebokake komponen pendukung minimal mikroprosesor, yaiku memori lan antarsirah I/O. Mikrokontroler iki digunakake ing kontrol otomatis sistem produk lan device, kayata sistem otomatis mesin kotrol sistem, implementasi ing piranti kedokteran, remot kontrol, piranti pagawean kantor, piranti standar pagawean, power tools, dolanan, lan liya-liyane Sistem Embedded. Awit saka pangetokan ukuran lan biaya produksi kanggo desain mikroprosessor sing kapisah karo memory lan input/output device, mikrokontroler dadi piranti sing luwih irit duit kanggo faedahan piranti lan proses. Mixed signal wayahe kanggo mikrokontroler, integrasi karo piranti analog kuwi wajib amerga kanggo kontrol non-digital sistem elektronik. Ana mikrokontroler sing nganggo 4-bit data kanggo operasi clock rate frekuensi sakngisore 4kHz, kanggo panganggo daya sitik (single-digit milliwatt utawa mikrowatt). Mikrokontroler standare dhuweni kemampuan mbalik fungsi nalika ana perinta saka tombol utawa fungsi lebokan liya, konsumsi daya bisa turu (CPU clock lan akeh piranti njero mati) nggunakake nanowatt. Fitur hemat konsumsi daya kuwi gawe dhawa umur / awet batre. Ana mikrokontroler bisa mundhakake performa nganti titik kritikal, kajaba mikorkontroler dibutuhake kayata prosessor signal digital (DSP), dengan clock speed dhuwur lan konsumsi daya luwih gedhi.

Rancangan embedded[sunting | Sunting sumber]

Sistem komputer anyaran iki akehe malah ana ing njero piranthi bedha, kayata Télépon, Jam, piranti omah, kendaraan, lan bangunan. Sistem embedded biasane ndhuweni syarat minimal sistem mikroprosesor yaiku memori kanggo data lan program, serta sistem antarsirah input/output sing sederhana. tatarayi kayata keyboard, tampilan, disket, DVD, utawa printer umume ana ing sawijining komputer pribadi malah ora ana ing sistem mikrokontroler. Sistem Mikrokontroler luwih akeh nganakake pagawean-pagawean sederhana nanging penting, kayata ngendalikake motor, saklar, resistor variabel, utawa piranti elektronis liya. biyasane antar-muka (interface) ing sistem mikrokontroler kuwi yaiku LCD utawa LED, malah ana sing ora nganggo UI (user interface) kanggo ngemat batre lan arus sing dikanggo.[rujukan?]


Cathetan Sikil[sunting | Sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mikrokontroler&oldid=803348"