Angkudan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Transportasi)
Jump to navigation Jump to search

Angkudan utawa transportasi iku pamindhahan manungsa utawa barang saka siji papan nuju papan liyané kanthi migunakaké siji wahana sing diobahaké déning manungsa utawa mesin. Transportasi dipigunaaké kanggo nggampangaké manungsa nglakoni aktivitas saben dina. Ing nagara maju lumrahé migunakaké sepur ngisor lemah (subway) lan taksi. Pandunung ing kana langka sing nduwé kendharaan dhéwé amarga sapérangan gedhé migunakaké angkudan umum minangka transportasiné. Transportasi kapérang dadi 3 ya iku, transportasi dharat, laut, lan udara. Transportasi udara wujud transportasi sing mbutuhaké akèh dhuwit kanggo panggunaané. Saliyané amarga duwé tèknologi sing luwih canggih, transportasi udara wujud piranti transportasi paling rikat katimbang piranti transportasi liyané.

Dharat[besut | besut sumber]

Laut[besut | besut sumber]

Udara[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]