Transportasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Transportasi iku pamindhahan manungsa utawa barang saka sawijining papan nuju papan liyané kanthi migunaaké sawijining wahana sing diobahaké déning manungsa utawa mesin. Transportasi dipigunaaké kanggo nggampangaké manungsa nglakoni aktifitas saben dina. Ing nagara maju biasané migunaaké sepur ngisor lemah (subway) lan taksi. Pandunung ing kana langka sing nduwé kendharaan dhéwé amarga sabagéyan gedhé migunaaké angkutan umum minangka transportasiné. Transportasi kapérang dadi 3 ya iku, transportasi dharat, laut, lan udhara. Transportasi udhara arupa transportasi sing mbutuhaké akèh dhuwit kanggo panggunaané. Saliyané amarga nduwèni téknologi sing luwih canggih, transportasi udhara arupa alat transportasi paling cepet katimbang alat transportasi liyané.

Dharat[besut | besut sumber]

Laut[besut | besut sumber]

Udhara[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Transportasi&oldid=1053112"