Dalan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Dalan ya iku prasarana transportasi darat kang ngeliputi kabeh bagean dalan, saha bangunan penjangkep sak kabehane kang ana lan ndhukung ing sarana dalan utawa lalu lintas, kang dumunung ana ing ndhuwuré lemah, ing ndhuwur parmukaan lemah air lan kejaba ing banyu, rel sepur lan dalan kabel.,

Jinis dalan[besut | besut sumber]

  • Dalan umum ya iku dalan kang digunakake kanggo lalu lintas umum
  • Dalan khusus ya iku dalan kang dibangun ing salh sijinè pihak (perusahaan,badan usaha) lan dimumpangatake kanggo kapentingan dewe
  • Dalan tol ya iku dalan umum kang arupa bagean utawa sistem jejaringan dalan lan dianggo dalan nasional kang migunakake kudhu mbayar tol.
  • Dalan arteri
  • Dalan kolektor
  • Dalan lokal ya iku dalan dalan umum kang digunakake nglayani angkutan ing mangkono kang cirine jarak cedak lan kecepatane alon.
  • Dalan lingkungan
  • Dalan umum menurut status
  • Dalan nasional ya iku dalan arteri lan dalan kolektor ing sistem dalan primer kang hubungke ibu kota antar provinsi, dalan strategis nasional lan dalan tol.
  • Dalan provinsi ya iku dalan kolektor ing sistem dalan primer kang hubungke ibu kota provinsi karo ibu kota kabupaten/kota, antar ibu kota kabupaten/kota, dalan strategis provinsi.
  • Dalan kabupaten ya iku dalan kolektor ing sistem dalan primer kang hubungke ibu kota kabupaten/kota karo ibu kota kecamatan, antar ibu kota kecamatan, ibu kota kabupaten/ kota karo pusat kagiyatan lokal, antar pusat kagiyatan lokal.
  • Dalan kota dalan kolektor ing sistem dalan primer kang hubungke
  • Dalan desa dalan kolektor ing sistem dalan primer kang hubungke

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dalan&oldid=965054"