Dioda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Dioda mujudake jinis komponen pasif.[1] Dioda mujudake sawijining semikonduktor kang nduwé rong terminal piranti kang nuduhake karakteristik arus tegangan non linier [2]

Dioda mujudake jinis komponen pasif kang nduwé 2 kutub, anoda lan katoda

Dioda nduwé rong sikil utawa kutub, ya iku sikil anoda lan katoda.[1] Dioda kagawé saka bahan semikonduktor tipe P lan semi konduktor tipe N kang disambungake dadi siji.[1] Semi Konduktor tipe P gunane kanggo anoda, lan semi konduktor N gunane kanggo katoda.[1]

Miturut bahan semi konduktor kang dianggo ing proses nggawéne, dioda dibedakake dadi rong jinis, ya iku:

  1. Dioda Silikon, ya iku dioda digawé saka silikon.[1]
  2. Dioda germanium, ya iku dioda kang digawé saka bahan germanium.[1]

jinising dioda lan panganggone:

  1. Dioda Silikon. Dioda silikon padatan dianggo ing piranti catu daya minangka piranti penyearah arus, piranti kanggo ngamanake tegangan kejut, lan sapanunggale.[1] Tuladhane ya iku 1N4001, 1N4007, 1N5404, lan sapanunggale.[1]
  2. Dioda Zener. Dioda zener dianggo kanggo matesi utawa ngatur tegangan.[1] Tuladhane ya iku zener 6.2 volt, zener 3.2 volt, lan sapanunggale.[1]
  3. Dioda Bridge. Dioda Bridge ya iku dioda kang didadekake siji dadi rangkean uwot utawa jembatan (bridge).[1] Dioda iki akèh dianggo ing piranti catu daya minangka penyearah gelombang penuh.[1] Tuladhane ya iku B40C800, kiprox ing motor, lan sapangunggale.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id) Dioda (dipunundhuh tanggal 8 Maret 2011)
  2. ^ (en)Diode(dipunundhuh tanggal 9 Maret 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dioda&oldid=1074988"