Roger Federer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Federer pada tahun 2007.

Roger Federer (lair ing Binningen (cedhak Basel), Swiss, 8 Agustus 1981; umur 36 taun) iku sawijining juru main tenis asal Swiss. Federer iku salah siji juru main tenis paling apik ing donya wektu iki, lan lungguh ing peringkat siji donya wiwit saka 2 Februari 2004 nganti 18 Agustus 2008 lan sabanjuré saka 6 Juli 2009 nganti saiki. Federer nyekel rekor gelar Grand Slam tunggal putra paling akèh ing sajarah kanthi 15 gelar.

Gelar Grand Slam[besut | besut sumber]

Taun Turnamen Lawan Asil
2003 Wimbledon Mark Philippoussis 7-6, 6-2, 7-6
2004 Australia Terbuka Marat Safin 7-6, 6-4, 6-2
2004 Wimbledon Andy Roddick 4-6, 7-5, 7-6, 6-4
2004 AS Terbuka Lleyton Hewitt 6-0, 7-6, 6-0
2005 Wimbledon Andy Roddick 6-2, 7-6, 6-4
2005 AS Terbuka Andre Agassi 6-3, 2-6, 7-6, 6-1
2006 Australia Terbuka Marcos Baghdatis 5-7, 7-5, 6-0, 6-2
2006 Wimbledon Rafael Nadal 6-0, 7-6(5), 6-7(2), 6-3
2006 AS Terbuka Andy Roddick 6-2, 4-6, 7-5, 6-1
2007 Australia Terbuka Fernando González 7-6(2), 6-4, 6-4
2007 Wimbledon Rafael Nadal 7-6(7), 4-6, 7-6(3), 2-6, 6-2
2007 AS Terbuka Novak Djokovic 7-6(4), 7-6(2), 6-4
2008 AS Terbuka Andy Murray 6-2, 7-5, 6-2
2009 Prancis Terbuka Robin Soderling 6-1, 7-6(1), 6-4
2009 Wimbledon Andy Roddick 5-7, 7-6(8-6), 7-6(7-5), 3-6, 16-14
2010[1] Australia Terbuka Andy Murray 6-3, 6-4, 7-6 (11)

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]