Felipe Massa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

{{Pambalap F1 | name = Felipe Massa | image = Felipe Massa 2017 Azerbaijan GP.png | caption = Felipe Massa ing Autódromo Internacional do Algarve nalika tes Formula Siji taun 2008. | birthname = Felipe Massa | birthdate = (1981-04-25) April 25, 1981 (umur 38) | birthplace = Brazil Sao Paulo, Brazil | deathdate = | deathplace = | restingplace = | restingplacecoordinates = | othername = | yearsactive = 2002; 2004-… | team = Sauber-Petronas (2002; 2004-05)
Scuderia Ferrari (2003; 2006-2014)
Williams Martini | firstrace = GP Ostrali 2002 | lastrace = [[Grand Prix F1 Abu Dhabi 2017|GP Abu Dhabi 2017 | totalrace = | start = | pole = | win = | firstwin = GP Turki 2006 | lastwin = | fastestlap = | totalpoint = | worldtitle = | spouse = Rafaela Bassi (2007 – …) | homepage = http://www.felipemassa.com }} Felipe Massa (miyos wonten Sao Paulo, Brasil, tanggal 25 April 1981), punika tiyang Formula 1 saking Brazil, sapunika piyambakipun guyup sareng Ferrari. Massa nyaris dados juwara donya ing mangsa 2008, nanging piyambakipun kawon satunggal poin saking Lewis Hamilton wonten ing klasemen pungkasan. Piyambakipun miwiti debutipun ing F1 taun 2002 sareng tim Sauber-Petronas. Kamenangan kaping sepindhah dipunraih ing GP Turki 2007.


Cathetan prestasi[besut | besut sumber]

  • 2002: Sauber-Petronas, 4 poin – kaping 13
  • 2003: Ferrari, test driver
  • 2004: Sauber-Petronas, 12 poin – kaping 12
  • 2005: Sauber-Petronas, 11 poin – kaping 13
  • 2006: Ferrari, 80 poin – posisi 3
  • 2007: Ferrari, 94 poin – posisi 4
  • 2008: Ferrari, 97 poin – runner up

Pranala njawi[besut | besut sumber]