Kimi Räikkönen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kimi Matias Räikkönen
Kimi Raikkonen 2008.jpg
Kimi Raikkonen ing Grand Prix Kanada 2008
Miyos Kimi-Matias Räikkönnen
(1979-10-17) Oktober 17, 1979 (umur 40)
Finlan Espoo, Finlan
Nami sanès Kimi Räikkönen, Kimster
Aktif ing F1 2001-wekdal punika
Tim Sauber-Petronas (2001)
McLaren-Mercedes (2002-06)
Ferrari (2007-…)
Balapan pisanan GP Ostrali 2001
Menang pisanan GP Malaysia 2003
Jawara donya kaping 1 (2007)
Situs resmi

Kimi-Matias Räikkönen (alias Kimi Räikkönen, miyos wonten ing Espoo, Finlandia, tanggal 17 Oktober 1979), punika juru mudhi mobil Formula 1 saking Finlandia, sapunika piyambakipun guyup sareng tim Alfa Romeo-Sauber. Sadèrèngipun Kimi guyup sareng McLaren taun 2002-2006, Ferrari 2007-2009, Lotus Renault 2012-2013, lan wangsul malih dhateng Ferrari kaping kalihé ing taun 2014-2018. Kimi miwiti debutipun ing F1 taun 2001 sareng tim Sauber-Petronas. Sapunika sampun mimpangaken gelar juwara donya taun 2007 sareng Ferrari. Kamenangan sepisan ing F1 dipun gayuh ing GP Malaysia 2003 ing hawa kang bentèripun ngantos 40 drajat celcius Kimi kanthi kalem mahargyakaken menangipun kanthi salimrahipun, pramila saking kadadosan kasebat Kimi angsal peparab The Iceman. Réncang satimipun ing Ferrari inggih punika Felipe Massa, Fernando Alonso, lang kang pungkasan Sebastian Vettel.

Cathetan prestasi[besut | besut sumber]

Mangsa ka mangsa[besut | besut sumber]

  • 1999: Gokart Formula A Éropah – kaping dua
  • 2000: Formula Renault – jawara umum
  • 2001: Formula 1 – Sauber-Petronas (9 poin – kaping 10)
  • 2002: Formula 1 – McLaren-Mercedes (24 poin – kaping 6)
  • 2003: Formula 1 – McLaren-Mercedes (91 poin – kaping 2)
  • 2004: Formula 1 – McLaren-Mercedes (45 poin – kaping 7)
  • 2005: Formula 1 – McLaren-Mercedes (112 poin – kaping 2)
  • 2006: Formula 1 – McLaren-Mercedes (65 poin – kaping 5)
  • 2007: Formula 1 – Ferrari (110 poin – juara donya)
  • 2008: Formula 1 – Scudèria Ferrari (75 poin – kaping 3)
  • 2009: Formula 1 – Scudèria Ferrari
  • 2012: Formula 1 – Lotus Renault
  • 2013: Formula 1 – Lotus Renault
  • 2014: Formula 1 – Scudèria Ferrari
  • 2015: Formula 1 – Scudèria Ferrari

F1 Racing MOTY Awards[besut | besut sumber]

  • 2001: Rookie of the Year[1]
  • 2002: Overtake Action of the Year[2]
  • 2004: Drive of the Year[3]
  • 2005: Drive of the Year, Driver of the Year[4]
  • 2006: Overtake Action of the Year
  • 2007: Start of the Year

Catatan[besut | besut sumber]

  1. Laporan Khusus F1 Racing – Dhésèmber 2001, kategori: Rookie of the Year, halaman 42
  2. Laporan Khusus F1 Racing – Dhésèmber 2002, kategori: Overtaking Manoeuvre of the Year, halaman 45
  3. Laporan Khusus F1 Racing, Dhésèmber 2004, kategori: Drive of the Year, halaman 46
  4. Laporan Khusus F1 Racing, Dhésèmber 2005, kategori: Drive of the Year (halaman 43), dan Driver of the Year (halaman 47)

Pranala njawi[besut | besut sumber]