Alessandro Del Piero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
Katerangan priangga
Jeneng dawa Alessandro Del Piero
Dhuwur 173 m (567 ft 7.0 in)[1]
Posisi main Penyerang kaloro
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus
Angka 10
Karir nom
19811988
19881991
San Vendemiano
Padova
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1991 – 1993
1993 – saiki
Padova
Juventus
14 (1)
456 (197)
Tim nasioanl
1993 – 1996
1995 – 2008
U-21 Italia
Italia
12 (3)
91 (27)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 9 Mei 2010.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 September 2008

Alèssandro Del Pièro (lair ing Conegliano, Veneto, Italia, 9 Novèmber 1974; umur 42 taun)[2] iku pamain bal-balan saka Italia. Dhèwèké duwé bobot 73 kilo lan dhuwur 173 sentimeter.[3] Del Pièro duwé kangmas jenengé Stèfano.[4]

Alèssandro Del Pièro miwiti dadi pemain bal nalika umur 8 taun. Vandemmian dadi tim kang pisanan, nalika umur 13 taun dhèwèké pindhah menyang tim Padova.[5] Nganti saiki Alèssandro Dèl Pièro durung ana kekarepan kanggo pènsiun saka bal-balan.[5]

Nalika taun 1993 Dèl Pièro pindhah menyang Juventus.[5] Saiki Dèl Pièro dadi idhola para pandhukung Juventus lan dadi ikon tim Juventus.[5] Nalikané dhebut bareng Juventus ana ing sasi September 1993 lawan Foggia, dhèwèké bisa nyithak hat-rick kang pisanan. [6] Ana ing Juventus dhèwèké dadi striker lan nganggo nomer 10.[3].

Wis akèh gelar kang dimenangké Dèl Pièro ana ing tim Juventus kayata jawara Seri-A, Liga Champions lan Coppa Italia.[3] Jawara Seri-A kang dimenangaké Dèl Pièro karo Juventus nalika taun 1995, 1997, 1998, 2002, 2003, 2005 lan 2006.[3] Liga Champions UEFA uga wis dimenangaké nalika taun 1996.[3] [3] Nalika mangsa 2007-2008 Seri-A Dèl Pièro dadi panyithak gol paling akèh kanthi gawé 21 gol.[3]

Karir internasional[besut | besut sumber]

Del piero miwiti karir internasional bareng tim nasional Italia nalika Piala Éropah taun 1994.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Kaca Pamain Alessandro Del Piero. Sports Illustrated. Diaksès tanggal 1 Juni 2010.
  2. ^ (id)Situs resmi Juventus Football Club Indonésia, Copyright ©2009 (Diaksès tanggal 27 Maret 2011)
  3. ^ a b c d e f g (id)ESPN Internet Ventures,Copyright ©2011 (Diaksès tanggal 27 Maret 2011)
  4. ^ (id)Juventus Alessandro Del Piero (Diaksès tanggal 28 Maret 2011)
  5. ^ a b c d (id)Copyright © 2009 - 2011. Dèl Pièro Durung Mikir Pènsiun(Diaksès tanggal 22 Maret 2011)
  6. ^ (id)Copyright © 2010 (Diaksès tanggal 28 Maret 2011)