Alessandro Del Piero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
Katerangan priangga
Jeneng dawa Alessandro Del Piero
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)[1]
Posisi main Penyerang kaloro
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus
Angka 10
Karir nom
19811988
19881991
San Vendemiano
Padova
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1991 – 1993
1993 – saiki
Padova
Juventus
14 (1)
456 (197)
Tim nasional
1993 – 1996
1995 – 2008
U-21 Italia
Italia
12 (3)
91 (27)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 9 Mèi 2010.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 September 2008

Alèssandro Del Pièro (lair ing Conegliano, Veneto, Italia, 9 Novèmber 1974; umur 44 taun)[2] iku juru main bal-balan saka Italia. Dhèwèké duwé bobot 73 kilo lan dhuwur 173 sentimeter.[3] Del Pièro duwé kangmas jenengé Stèfano.[4]

Alèssandro Del Pièro miwiti dadi juru main bal nalika umur 8 taun. Vandemmian dadi tim kang pisanan, nalika umur 13 taun dhèwèké pindhah menyang tim Padova.[5] Nganti saiki Alèssandro Dèl Pièro durung ana kekarepan kanggo pènsiun saka bal-balan.[5]

Nalika taun 1993 Dèl Pièro pindhah menyang Juventus.[5] Saiki Dèl Pièro dadi idhola para pandhukung Juventus lan dadi ikon tim Juventus.[5] Nalikané dhebut bareng Juventus ana ing sasi September 1993 lawan Foggia, dhèwèké bisa nyithak hat-rick kang pisanan. [6] Ana ing Juventus dhèwèké dadi striker lan nganggo nomer 10.[3].

Wis akèh gelar kang dimenangké Dèl Pièro ana ing tim Juventus kaya ta jawara Seri-A, Liga Champions lan Coppa Italia.[3] Jawara Seri-A kang dimenangaké Dèl Pièro karo Juventus nalika taun 1995, 1997, 1998, 2002, 2003, 2005 lan 2006.[3] Liga Champions UEFA uga wis dimenangaké nalika taun 1996.[3] [3] Nalika mangsa 2007-2008 Seri-A Dèl Pièro dadi panyithak gol paling akèh kanthi gawé 21 gol.[3]

Karir internasional[besut | besut sumber]

Del piero miwiti karir internasional bareng tim nasional Italia nalika Piala Éropah taun 1994.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Kaca Pamain Alessandro Del Piero. Sports Illustrated. Diaksès tanggal 1 Juni 2010.
  2. Situs resmi Juventus Football Club Indonésia, Copyright ©2009 (Diaksès tanggal 27 Maret 2011)
  3. a b c d e f g ESPN Internet Ventures,Copyright ©2011 (Diaksès tanggal 27 Maret 2011)
  4. Juventus Alessandro Del Piero (Diaksès tanggal 28 Maret 2011)
  5. a b c d Copyright © 2009 - 2011. Dèl Pièro Durung Mikir Pènsiun(Diaksès tanggal 22 Maret 2011)
  6. Copyright © 2010 (Diaksès tanggal 28 Maret 2011)