Penyerang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pemain penyerang (kaos abang) kasil ngliwati pertahanan kanggo nyithak gol.

Jroning ulah raga bal-balan, panyerang (Indonésia: penyerang; Inggris: Striker) iku arupa posisi sing paling ngarep, ya iku cedhak karo gawang lawan ing sajroning tim bal-balan. Tugas utama panyerang ya iku nyithak gol, bisa uga dadi pambuka ruang panyerangan tumrap timé.

Jinis[besut | besut sumber]

Panyerang bisa dikategorèkaké dadi patang jinis, ya iku :

Panyerang bayangan[besut | besut sumber]

Posisi panyerang bayangan persis ana ing samburiné penyerang murni. Tugas penyerang bayangan luwih rumit, amarga saliyané nampa umpan saka pemain mburi, uga kadhangkala kudu mènèhi umpan marang pemain ing sangarepé (penyerang murni). Penyerang bayangan luwih ngutamakaké tèknik.

Panyerang swiwi[besut | besut sumber]

Panyerang tengah[besut | besut sumber]

Panyerang tunggal[besut | besut sumber]

Tugas[besut | besut sumber]

Panyerang tunggal nduwèni tugas utama ngrampungaké tugas nggawé gol, ya iku nyithak gol minangka pungkasan saka kerja sama tim nalika nyerang.

Dhaptar panyerang misuwur[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Penyerang&oldid=966243"