Bambang Pamungkas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bambang Pamungkas
Bambang.gif
Katerangan priangga
Jeneng dawa Bambang Pamungkas
Dhuwur 168 m (551 ft 2.2 in)
Posisi main Panyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Persija Jakarta
Angka 20
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
19992000
20002001
20012004
20052006
2007–saiki
Indonésia Persija Jakarta
Nèderlan E.H.C. Norad
Indonésia Persija Jakarta
Malaysia Selangor FC
Indonésia Persija Jakarta
30 (24)
?? (??)
96 (52)
42 (39)
?? (126)
Tim nasioanl
1999—saiki Flag of Indonésia Indonésia 86 (39)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 November 2009.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 30 Desember 2010

Bambang Pamungkas (lair ing Salatiga, Jawa Tengah, 10 Juni 1980; umur 36 taun) ya iku pamain bal-balan timnas Indonésia. Bambang Pamungkas biasané diundang nganggo jeneng bépé.[1] Saiki Bambang main ana ing tim Persija Jakarta, tim kang main ana ing liga super Indonèsia.[1] Bambang posisinè dadi penyerang ana ing tim iki.[2][3] Ana ing Persija, Bambang nganggo nomer 20.[3] Pemain kang dhuwuré 171 cm iki dikenal nduwé sundulan kang akurat.[3] Nalika main ana ing tim remaja Jawa Tengah. Bambang naté dinobataké dadi pemain paling apik ana ing piala Haornas.[3] Bambang uga natè dadi pemain kang ngegolkè paling akèh kanggo Indonésia ana ing Piala Asia U-19 Grup V, kanthi 7 gol.[3] Debut pisanan kang dilakoni Banbang Pamungkas bareng timnas senior ya iku 2 Juli 1999.[4] Debutè Bambang nalikanè timnas Indonésia maèn mungsuh Lituania.[4] Bambang nalika semono iseh umur 18 tahun, bisa ngegolké sepisan.[4] Pertandhingan debutè Bambang kanthi asil akhir ya iku 2-2 pada kuatè.[4] Bambang suksès ngegolke pindo ana ing debut pisananè ing liga Indonèsia.[5] Bambang uga natè ngabung karo EHC Norad salah siji tim ana ing Walanda.[5] Amarga kurang bisa adaptasi karo kahanan ana ing èropa, Bambang banjur disilihkè marang tim persija Jakarta.[5] Ana ing taun sakcandakè Bambang dadi pemain kang paling akèh ngegolkè ana ing kejuaraan Piala Tiger lan nalika semono Indonèsia dadi juara nomer 2.[5] Bambang ngrampungi karir ana ing taimnas Indonèsia nalika kualifikasi Piala Donya 2006 ya iku nalika Indonésia mungsuh Sri Langka sasi Nopèmber 2004.[5] Sakdawanè mèlu timnas Garuda (sebutan kanggo timnas Indonèsia) Bambang wis gawè 18 gol ana ing 35 penampilanè.[5]

Kulawargane Bambang[besut | besut sumber]

Kulawargane Bambang Pamungkas ya iku iauidasud pstttt (Tom y Jerry bootleg):[5]

  • Rama: H. Misranto
  • Biyung: Hj. Suriptinah
  • Kangmas lan mbakayu:
  1. Agus Handoko Misranto
  2. Agus Budhi Suseno
  3. Tri Agus Prasetijo
  4. Eni Kusumawati
  5. Nanik Setyowati
  • Garwa : Tribuana Tungga Dewi
  • Putra lan putri :
  1. Salsa Alicia
  2. Jane Abel
  3. Syaura Abana

Sekolahe Bambang[besut | besut sumber]

Bambang Pamungkas tau sekolah ing:[3]

Karier[besut | besut sumber]

Kariere Bambang Pamungkas:[5]

Gol internasional[besut | besut sumber]

Bambang Pamungkas: Gol Internasional
Gol Tanggal Stadion Musuh Skor Asil Laga
1 2 Juni 1999 Stadion Municipal, Valga, Estonia Flag of Lithuania Lithuania 2–2 2–2 Persahabatan
2 2 Agustus 1999 Berakas Track and Field Complex, Bandar Seri Begawan, Brunei Flag of Malaysia Malaysia 3–0 6–0 Pesta Ulah raga Nagara-Nagara Asia Kidul-Wétan 1999
3 2 Agustus 1999 Berakas Track and Field Complex, Bandar Seri Begawan, Brunei Flag of Malaysia Malaysia 4–0 6–0 Pesta Ulah raga Nagara-Nagara Kidul-Wétan 1999
4 30 Oktober 1999 Phnom Penh, Cambodia Flag of Kamboja Kamboja 0–2 1–5 Kualifikasi Piala Asia AFC 2000
5 14 November 1999 Stadion Senayan, Jakarta, Indonésia Flag of Hongkong Hongkong 3–1 3–1 Kualifikasi Piala Asia AFC 2000
6 20 November 1999 Stadion Senayan, Jakarta, Indonésia Flag of Kamboja Kamboja 6–1 9–2 Kualifikasi Piala Asia AFC 2000
7 20 November 1999 Stadion Senayan, Jakarta, Indonésia Flag of Kamboja Kamboja 7–2 9–2 Kualifikasi Piala Asia AFC 2000
8 8 April 2001 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Maladewa Maladewa 5–0 5–0 Kualifikasi Piala Dunia FIFA 2002
9 29 April 2001 Stadion Olimpiade Nasional Phnom Penh, Phnom Penh, Cambodia Flag of Kamboja Kamboja 0–2 0–2 Kualifikasi Piala Dunia FIFA 2002
10 17 Desember 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Kamboja Kamboja 2–2 4–2 Piala Tiger 2002
11 17 Desember 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Kamboja Kamboja 3–2 4–2 Piala Tiger 2002
12 17 Desember 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Kamboja Kamboja 4–2 4–2 Piala Tiger 2002
13 23 Desember 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of the Philippines Filipina 1–0 13–1 Piala Tiger 2002
14 23 Desember 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of the Philippines Filipina 4–0 13–1 Piala Tiger 2002
15 23 Desember 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of the Philippines Filipina 5–0 13–1 Piala Tiger 2002
16 23 Desember 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of the Philippines Filipina 12–1 13–1 Piala Tiger 2002
17 27 Desember 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Malaysia Malaysia 1–0 1–0 Piala Tiger 2002
18 12 Februari 2004 Stadion Internasional Amman, Amman, Jordan Flag of Yordania Yordania 0–1 2–1 Persahabatan
19 23 Agustus 2006 Stadion Shah Alam, Shah Alam, Malaysia Flag of Malaysia Malaysia 0–1 1–1 Turnamen Merdeka 2006
20 1 Juni 2007 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Hongkong Hongkong 2–0 3–0 Persahabatan
21 21 Juni 2007 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Jamaika Jamaika 1–0 2–1 Persahabatan
22 21 Juni 2007 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Jamaika Jamaika 2–1 2–1 Persahabatan
23 10 Juli 2007 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Bahrain Bahrain 2–1 2–1 Piala Asia AFC 2007
24 25 April 2008 Stadion Siliwangi, Bandung, Indonésia Flag of Yemen Yemen 1–0 1–0 Persahabatan
25 6 Juni 2008 Stadion Gelora 10 November, Surabaya, Indonésia Flag of Malaysia Malaysia 1–0 1–1 Persahabatan
26 11 Juni 2008 Stadion Gelora 10 November, Surabaya, Indonésia Flag of Viètnam Viètnam 1–0 1–0 Persahabatan
27 21 Agustus 2008 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Kamboja Kamboja 0–7 0–7 Piala Kemerdekaan 2008
28 25 Agustus 2008 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Myanmar Myanmar 4–0 4–0 Piala Kemerdekaan 2008
29 5 Desember 2008 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Myanmar Myanmar 3–0 3–0 Piala Suzuki AFF 2008
30 7 Desember 2008 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Kamboja Kamboja 0–4 0–4 Piala Suzuki AFF 2008
31 14 November 2009 Stadion Al Kuwait Sports Club, Kuwait City, Kuwait Flag of Kuwait Kuwait 0–1 2–1 Kualifikasi Piala Asia AFC 2011
32 21 November 2010 Stadion Gelora Sriwijaya, Palembang, Indonésia Flag of Timor Wétan Timor Wétan 5–0 6–0 Persahabatan
33 7 Desember 2010 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Thailand Thailand 1–1 2-1 Piala Suzuki AFF 2010
34 7 Desember 2010 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia Flag of Thailand Thailand 2–1 2-1 Piala Suzuki AFF 2010
35 22 August 2011 Stadion Manahan, Surakarta, Indonésia Flag of Palestina Palestina 3–1 4-1 Pertandingan persahabatan
36 22 August 2011 Stadion Manahan, Surakarta, Indonésia Flag of Palestina Palestina 4–1 4-1 Pertandingan persahabatan

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Skuad Indonésia jroning Piala Asia AFC 2007 Cithakan:Skuat Indonésia PSAFF 2010