Sri Lanka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Sri Langka)
Sri Lanka
Emblem of Sri Lanka.svg
Flag of Sri Lanka.svg

Sri Lanka iku nagara pulo ing Asia Kidul, sakidul-wétaning India. Nagara pulo iki ambané 65.610 km2 lan nduwé padunung 19,6 yuta jiwa. Kutha krajané ya iku Kolombo. Ing Sri Lanka ana rong suku bangsa sing urip; suku bangsa Sinhala sing dadi mayoritas lan agamané Buda karo suku Tamil sing minoritas mawa agamané Hindhu.