Persija Jakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Persija Jakarta
Logo Persija Jakarta
Jeneng dawaPersatuan Sepak Bola
Indonésia Jakarta
ParabanMacan Kemayoran
Yasa28 November 1928 déning Voetbalbond Indonesische Jakarta
StadhiyonStadion Utama Gelora Bung Karno (sauntara)
Jakarta
Momotan88.083
MantriIndhonésia Fery Paulus
Pelatih kepalaSepanyol Mario Ledik
LigaLiga 1
2021/22Liga 1, ke-8
Kandhang
Njaban

Persija Jakarta, Klub terbesar di indonesia dan klub paling banyak piala nya di indonesia dan persib klub paling dikit piala nya

Prestasi[besut | besut sumber]

Nasional[besut | besut sumber]

Perserikatan[besut | besut sumber]

Liga Indonésia[besut | besut sumber]

  • Taun 1998, Semifinalis
  • Taun 1999, Semifinalis
  • Taun 2001, Jawara Liga Indonésia
  • Taun 2002, 8 gedhé Liga Bank Mandiri
  • Taun 2003, Jawara 8 Liga Bank Mandiri
  • Taun 2004, Jawara 3 Liga Bank Mandiri
  • Taun 2005, Runner-Up Liga Indonésia
  • Taun 2006, Liga Indoésia 8 gedhé

Piala Indonésia[besut | besut sumber]

  • Taun 2005, Juwara kedua Copa Indonésia
  • Taun 2006, Copa Indonésia Jawara 3
  • Taun 2007, Copa Indonésia Jawara 3

Internasional[besut | besut sumber]

  • Tahun 1973, Jawara Quoch Khanh Saigon/Ho Chi Minh City Cup

Persija Jakarta & Prestasi[besut | besut sumber]

Liga Nasional[besut | besut sumber]

  • Liga Indonésia/ISL
  • Jawara (1): 2001
  • Runners-Up (1): 2005

Piala Nasional[besut | besut sumber]

  • Piala Indonésia
  • Jawara (0):
  • Runners-Up (1): 2005

Turnamen Nasional[besut | besut sumber]

  • Bang Yos Gold Cup
  • Jawara (1): 2003
  • Bang Ali Cup
  • Jawara (1): 1977
  • Jusuf Cup
  • Jawara (1): 1977
  • Surya Cup
  • Jawara (1): 1978
  • Marah Halim Cup
  • Jawara (1): 1977

Internasional[besut | besut sumber]

  • Quoch Khanh Saigon/Ho Chi Minh City Cup
  • Jawara (1): 1973
  • Brunei Invitation Cup
  • Jawara (2): 2000, 2001

Persija U-18[besut | besut sumber]

Skuat[besut | besut sumber]

Formasi Persija nganggo skema 4-4-2

Niki skuat Persija Jakarta kanggo kompetisi 2010–2011.
Pelatih: Indhonésia Rahmad Darmawan

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Indhonésia GK Roni Tri Prasnanto
2 Singapura DF Precious Emuejeraye
4 Cameroon DF Eric A. Bayemi Maemble
6 Indhonésia MF Tony Sucipto
7 Indhonésia MF Rizky Ramdani Lestaluhu
8 Indhonésia MF Syamsul Bachri Chaeruddin
10 Nigeria FW Greg Nwokolo
11 Indhonésia MF Agus Indra Kurniawan
13 Indhonésia DF Hasim Kipauw
14 Indhonésia DF Ismed Sofyan (Wk. kapten)
15 Indhonésia FW Aliyudin
17 Indhonésia MF Mohammad Nasuha
18 Indhonésia MF Oktavianus
No. Pos. Jeneng
19 Indhonésia DF Ambrizal
20 Indhonésia FW Bambang Pamungkas Kapten
21 Indhonésia MF Amarzukih
22 Prancis MF Oliver Makor
23 Indhonésia DF Leo Saputra Jacob
25 Singapura FW Agu Casmir
26 Indhonésia GK Andritany Ardhiyasa
27 Indhonésia MF Sigit Hermawan
28 Indhonésia DF AA Ngurah Wahyu T.
34 Indhonésia GK Hendro Kartiko
44 Indhonésia DF Wirya Kumandra
81 Indhonésia MF Muhammad Ilham
89 Indhonésia FW Sansan Fauzi Husaeni
91 Indhonésia MF Lifki Suteja

Pelatih[besut | besut sumber]

Staff[besut | besut sumber]

Posisi Nama
Pelatih Utama Rahmad Darmawan
Asisten Pelatih Francis Wawengkang
Pelatih Kiper Haryono
Pelatih Fisik H. Satia Bagja
Dhokter Tim Dr. Mohammad Nasrun
Manajer Harianto Badjoeri
Asisten Manajer Ir. T. Ferry Indrasjarief
Measseur Udin
Mansyur
Himawan Pramono

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • (ing basa Indonésia) Entri pada situs resmi Liga Indonésia.
  • (ing basa Indonésia) Entri pada situs Goal.com
  • (ing basa Indonésia) Situs resmi Jakmania