PSIS Semarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PSIS Semarang
Logo PSIS
Jeneng dawa Pearsatuan Bal-balan
Indonésia Semarang
Paraban Warak ngendok
Laskar Mahesa jenar
Laskar Pandanaran
Yasa 18 Mèi 1932
Stadhiyon Jatidiri & Citarum,
Semarang,
Indonésia.
Momotan 25.000
Liga Divisi Utama PSSI
Kandhang
Njaban

Persatuan Bal-balan Indonésia Semarang utawaPSIS Semarang ya iku klub bal-balan kang duwé markas ana ing Kutha Semarang, Indonésia kanthi stadion kang jenenge Stadion Jatidiri Semarang.[1] Jejuluk kanggo klub iki ya iku "Laskar Mahesa Jenar".[1] PSIS Semarang ya iku klub pisanan ing Liga Indonésia kang tau dadi juara Divisi Utama taun (1999) lan banjur degradasi menyang divisi I ana ing mangsa sabanjuré ya iku taun (2000).[1] PSIS bisa dadi juara ana ing kompetisi Divisi I nasional (2001), lan bisa main ana ing Divisi Utama Liga Indonésia.[1] PSIS Semarang uga kacathet dadi klub nomer telu kang tau dadi juara ing Liga Perserikatan lan Divisi Utama Liga Indonésia, sawisé Persib Bandung lan Persebaya Surabaya.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Sajarah tim bal-balan kutha Semarang iki ana wiwit jaman dhisik nalika Kutha iki isih ana ing panguwasane pamaréntah kolonial.[2] Kang pisanan kacathet ya iku tim bal-balan UNION kang dibéntuk tanggal 2 Juli 1911. UNION dhéwé ya iku sebutan kanggo tim kang duwé jeneng Tionghoa Hoa Yoe Hwee Koan.[2] Tim iki éntuk hak rechspersoon taun 1917 saka pamaréntah kolonial.[2] Sabanjuré uga ana tim kang jenenge Comite Kampioens-wedstrijden Tionghoa (CKTH) kanthi gedung ulah raga ana ing wewengkon Seteran.[2] Nalika taun 1926 tim iki maleh jeneng dadi Hwa Nan Voetbalbond (HNV).[2] Kacathet klub Hwa Nan iki wis tau main lawan tim saka manca ya iku tim saka Taiwan, Loh Hua Team Voetbalbond.[2]

Prestasi[besut | besut sumber]

Pratélan prestasi PSIS Semarang.[2]

  • Juara I LI 1987 (masih bernama perserikatan PSSI. vs Persebaya 1-0, gol olèh Syaiful Amri)
  • Juara I LI V 1998 (vs Persebaya 1-0, Tugiyo)
  • Juara I LI Divisi I 2000
  • Juara III LI XII 2005
  • Juara II LI XIII 2006
  • Juara III PEBY 2005
  • Juara II PEBY 2006
  • Juara I Suratin Cup 2004
  • Juara II Suratin Cup 2003
  • Juara Piala Dunia Antarklub 2010
  • Juara Liga Champion Asia 2010

[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]