PSIS Semarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadhon Moch. Soebroto Kandhang sauntara PSIS Semarang
PSIS Semarang
Logo PSIS
Jeneng dawaPearsatuan Bal-balan
Indonésia Semarang
ParabanWarak ngendok
Laskar Mahesa jenar
Laskar Pandanaran
Yasa18 Mèi 1932
StadhiyonJatidiri & Citarum,
Semarang,
Indonésia.
Momotan25.000
PanglatihIndonésia Bambang Nurdiansyah
LigaLigue 1
201914
Kandhang
Njaban

Persatuan Bal-balan Indonésia Semarang utawaPSIS Semarang ya iku klub bal-balan kang duwé markas ana ing Kutha Semarang, Indonésia kanthi stadion kang jenenge Stadion Jatidiri Semarang.[1] Jejuluk kanggo klub iki ya iku "Laskar Mahesa Jenar".[1] PSIS Semarang ya iku klub pisanan ing Liga Indonésia kang tau dadi juara Divisi Utama taun (1999) lan banjur degradasi menyang divisi I ana ing mangsa sabanjuré ya iku taun (2000).[1] PSIS bisa dadi juara ana ing kompetisi Divisi I nasional (2001), lan bisa main ana ing Divisi Utama Liga Indonésia.[1] PSIS Semarang uga kacathet dadi klub nomer telu kang tau dadi juara ing Liga Perserikatan lan Divisi Utama Liga Indonésia, sawisé Persib Bandung lan Persebaya Surabaya.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Sajarah tim bal-balan kutha Semarang iki ana wiwit jaman dhisik nalika Kutha iki isih ana ing panguwasane pamaréntah kolonial.[2] Kang pisanan kacathet ya iku tim bal-balan UNION kang dibéntuk tanggal 2 Juli 1911. UNION dhéwé ya iku sebutan kanggo tim kang duwé jeneng Tionghoa Hoa Yoe Hwee Koan.[2] Tim iki éntuk hak rechspersoon taun 1917 saka pamaréntah kolonial.[2] Sabanjuré uga ana tim kang jenenge Comite Kampioens-wedstrijden Tionghoa (CKTH) kanthi gedung ulah raga ana ing wewengkon Seteran.[2] Nalika taun 1926 tim iki maleh jeneng dadi Hwa Nan Voetbalbond (HNV).[2] Kacathet klub Hwa Nan iki wis tau main lawan tim saka manca ya iku tim saka Taiwan, Loh Hua Team Voetbalbond.[2]

Pangaji[besut | besut sumber]

Pratélan pangaji PSIS Semarang.[2]

  • Juara I LI 1987 (masih bernama perserikatan PSSI. vs Persebaya 1-0, gol olèh Syaiful Amri)
  • Juara I LI V 1998 (vs Persebaya 1-0, Tugiyo)
  • Juara I LI Divisi I 2000
  • Juara III LI XII 2005
  • Juara II LI XIII 2006
  • Juara III PEBY 2005
  • Juara II PEBY 2006
  • Juara I Suratin Cup 2004
  • Juara II Suratin Cup 2003
  • Runner Up Liga Djarum Indonesia 2006

[2]

Pamain[besut | besut sumber]

Skuat saiki[besut | besut sumber]

Per 07 Maret 2019.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng

Cithakan:Fs Player

2 Indonésia DF Riyan Ardiansyah
3 Indonésia DF Soni Setiawan
4 Brazil DF Wallace Costa
6 Indonésia MF Tegar Infantri
7 Indonésia MF Muhamad Yunus
10 Indonésia FW Komarudin
11 Indonésia FW Aldaier Makatindu
13 Indonésia DF Fauzan Fajri
15 Indonésia DF Frendi Saputra
17 Indonésia DF Muhammad Rio Saputra
19 Indonésia DF Akbar Riansyah
21 Indonésia DF Abanda Rahman
77 Indonésia FW Andreas Ado
No. Pos. Jeneng
22 Indonésia FW Hari Nur Yulianto (Kapten)
27 Indonésia DF Safrudin Tahar
29 Indonésia MF Septian David Maulana
30 Indonésia GK Jandia Eka Putra
31 Indonésia MF Heru Setyawan
33 Indonésia GK Muhamad Fadli
44 Indonésia MF Eka Febri Yogi Setiawan
46 Indonésia DF Fredyan Wahyu
61 Indonésia DF Aqsha Prawira
24 Indonésia DF Yoga Adiatama
9 Indonésia FW Adithya Jorry Guruh

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e PSIS Cyber Supporters Community www.pcsc-id.com
  2. a b c d e f g h Situs web resmi, www.psis-fc.com
  3. "Daftar Pemain PSIS Semarang Liga 1". Liga-indonesia.id. Retrieved 5 April 2018.