Persib Bandung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stadhon si Jalak Harupat Kandhang Persib Bandung
Persib Bandung
Jeneng dawaPersatuan Sepak Bola Indonesia Bandung
ParabanMaung Bandung
Pangeran Biru
Usab Perning
Yasa14 Maret 1933; 89 taun kapungkur (1933-03-14)
StadhiyonSoreang,
Bandung,Jawa Barat,Indonesia
Momotan38.000 personal seat
Direktur UtamaIndhonésia Glenn Sugita
MènèjerIndhonésia Umuh Muchtar
PanglatihNèderlan Robert Rene Alberts
LigaLiga 1 dan Piala Indonesia
20196.
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

Persib Bandung, utawa kerep dicekak dadi Persib (Persatuan Sepak Bola Indonésia Bandung) iku tim bal-balan Indonésia. Cathetan prèstasi tim iki relatif stabil ing papan dhuwur bal-balan Indonésia, wiwit éra Perserikatan nganti Liga Indonésia mangsa saiki.

Juwara[besut | besut sumber]

Liga[besut | besut sumber]

Juwara (5): 1937, 1961, 1986, 1990, 1994
Runner-up (8): 1933, 1934, 1936, 1950, 1959, 1960, 1982/1983, 1984/1985
Juwara (2): 1995, 2014
Runner-up (0):

Skuad[besut | besut sumber]

Senior[besut | besut sumber]

Berikut daftar skuat yang dirilis untuk kompetisi Liga 1 2018

Per 18 Juli 2018.[1]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Indhonésia GK Moh. Natsir Fadhil Mahbuby
3 Indhonésia DF Ardi Idrus
4 Serbia DF Bojan Mališić (wakil kapten)
5 Indhonésia MF Frets Butuan
7 Indhonésia MF Atep Rizal
8 Indhonésia MF Gian Zola
9 Indhonésia FW Esteban Vizcarra
10 Indhonésia FW Ezechiel N'Douassel
11 Indhonésia MF Dedi Kusnandar
12 Indhonésia DF Henhen Herdiana
13 Indhonésia MF Febri Hariyadi
14 Indhonésia FW Agung Mulyadi
16 Indhonésia DF Indra Mustafa
17 Indhonésia DF Zalnando
22 Indhonésia DF Supardi Nasir (Kapten)
23 Indhonésia MF Kim Kurniawan
24 Indhonésia MF Hariono (Wakil Kapten)
No. Pos. Jeneng
27 Indhonésia MF Puja Abdillah
30 Indhonésia GK Aqil Savik
37 Indhonésia FW Muchlis Hadi
39 Indhonésia MF Erwin Ramdani
55 Serbia MF Srdjan Lopicic
77 Indhonésia MF Ghozali Siregar
78 Indhonésia GK I Made Wirawan
88 Indhonésia MF Abdul Azis Lutfi Akbar
94 Indhonésia DF Moch. Al-Amin Syukur Fisabillah
98 Indhonésia FW Wildan Ramdhani
20 Indhonésia MF Fulgensius Billy Paji Keraf

U21[besut | besut sumber]

Untuk informasi lebih lanjut: Persib Bandung U-21 Untuk informasi lebih lanjut: Persib Bandung U-19

Berikut daftar pemain Persib U21.[2] Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Indhonésia GK Mochamad Fauzan Zauhar Malik
2 Indhonésia DF Sugiarto
4 Indhonésia MF Muhammad Jeffri
6 Indhonésia MF Hanif Abdurrauf Sjahbandi
8 Indhonésia MF Abdul Aziz
7 Indhonésia FW Rizky Alam
9 Indhonésia FW Angga Febryanto Putra
12 Indhonésia DF Henhen Herdiana
14 Indhonésia DF Rifki Fauzi Adam
15 Indhonésia MF Untung Wibowo
16 Indhonésia MF Adilla Adnan Saputra
17 Indhonésia MF Heri Herawan
No. Pos. Jeneng
18 Indhonésia GK Dikri Yusron Afafa
19 Indhonésia MF Ahmad Subagja Basith
20 Indhonésia FW Gatot Wahyudi
21 Indhonésia FW Agung Mulyadi
22 Indhonésia MF Alfath Faathier
23 Indhonésia DF Ary Ahmad Syafari
24 Indhonésia MF Agil Munawar
28 Indhonésia MF I Gusti Rustiawan
30 Indhonésia DF Sahat Marojahan Siregar
74 Indhonésia GK Sidik Permana
Indhonésia FW Rendi Ridwan Januar

Daftar pelatih dan pemain asing[besut | besut sumber]

Pelatih Liga Indonesia[besut | besut sumber]

Berikut daftar pelatih Persib sejak musim kompetisi 1994/1995:

Tahun Pelatih
1994/1995 Indhonésia Indra Thohir
1995/1996 Indhonésia Risnandar Soendoro
1996/1997 Indhonésia Nandar Iskandar
1997/1998 Indhonésia Nandar Iskandar
1998/1999 Indhonésia M. Suryamin
1999/2000 Indhonésia M. Suryamin
Indhonésia Indra Thohir
2000/2001 Indhonésia Indra Thohir
2001/2002 Indhonésia Deny Syamsudin
2003/2004 Polen Marek Andreiz Sledzianowski
Indhonésia Bambang Sukowiyono & Iwan Sunarya (caretaker)
Cilé Juan Antonio Paez
2004/2005 Cilé Juan Antonio Paez
2005/2006 Indhonésia Indra Thohir
2006/2007 Indhonésia Risnandar Soendoro
Indhonésia Djajang Nurjaman & Dedi Sutendi (caretaker)
Moldhova Arcan Iurie Anatolievichi
2007/2008 Moldhova Arcan Iurie Anatolievichi
Indhonésia Djajang Nurjaman & Robby Darwis (caretaker)
2008/2009 Indhonésia Jaya Hartono
2009/2010 Indhonésia Jaya Hartono
Indhonésia Robby Darwis (caretaker)
2010/2011 Prancis Daniel Darko Jankovic
Sèrbi Jovo Cucković
Indhonésia Daniel Roekito
2011/2012 Kroasia Drago Mamić
Indhonésia Robby Darwis (caretaker)
2012-2016 Indhonésia Djajang Nurjaman
2016 Sèrbi Dejan Antonić
Indhonésia Herrie Setyawan (caretaker)
Indhonésia Djajang Nurjaman
2017 Indhonésia Djajang Nurjaman
Indhonésia Herrie Setyawan (caretaker)
Indhonésia Emral Abus
2017-2018 Argèntina Roberto Carlos Mario Gómez
2018- Giri Cemeng Miljan Radovic

Mantan Pemain[besut | besut sumber]

Daftar pemain asing[besut | besut sumber]

Berikut daftar pemain asing yang pernah bermain untuk Persib. Nama yang tercetak tebal masih memperkuat Persib.

CONMEBOL

Official[besut | besut sumber]

Posisi Jeneng
Manajer Umuh Muchtar
Pelatih Kepala Miljan Radovic
Asisten Pelatih 1 Dejan Miljanic
Asisten Pelatih 2 Budiman
Pelatih Penjaga Gawang Gatot Prasetyo
Pelatih Fisik Yaya Sunarya
Dokter Mohammad Raffi Ghani
Fisioterapis Benidektus Adi Prianto
Kitman Fikri Apriansyah

Badan Hukum[besut | besut sumber]

PT Persib Bandung Bermartabat

Posisi Jeneng
Direktur Utama Glenn Sugita
Direktur Teknik H. Umuh Muchtar
Direktur Keuangan Merdi Hazizi
Direktur Pemasaran Veby Permadi
Direktur Pengembangan Ari D. Sutedi
Komisaris Utama Zainuri Hasyim
Wakil Komisaris Utama Kuswara S. Taryono

Suporter[besut | besut sumber]

Persib Bandung duwé panggemar fanatik sing nyebar ing seantero provinsi Jawa Kulon lan Banten, malah amèh ing kabèh wewengkon Indonésia, ngèlingi cathetan historis minangka tim kebanggaan saka kutha krajan provinsi Jawa Kulon. Panggemar Persib ngarani awaké dhéwé minangka Bobotoh. Ing éra Liga Indonésia, Bobotoh banjur ngorganisasi dhiri sajeroning sawatara golongan pecinta Persib kaya ta Viking Persib Club, Bomber, Rebolan, Jurig Persib, Casper lan Persib-1337.

[besut | besut sumber]

Apparel[besut | besut sumber]

Pranala[besut | besut sumber]

Cithakan:Mangsa-mangsa Persib

  1. "TIM PERSIB" (ing basa Indonesian).CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Skuat Persib U21