Persib Bandung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadhon si Jalak Harupat Kandhang Persib Bandung
Persib Bandung
Jeneng dawaPersatuan Sepak Bola Indonesia Bandung
ParabanMaung Bandung
Pangeran Biru
Usab Perning
Yasa14 Maret 1933; 86 taun kapungkur (1933-03-14)
StadhiyonSoreang,
Bandung,Jawa Barat,Indonesia
Momotan38.000 personal seat
Direktur UtamaIndonésia Glenn Sugita
MènèjerIndonésia Umuh Muchtar
PanglatihNèderlan Robert Rene Alberts
LigaLiga 1 dan Piala Indonesia
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

Persib Bandung, utawa kerep dicekak dadi Persib (Persatuan Sepak Bola Indonésia Bandung) iku tim bal-balan Indonésia. Cathetan prèstasi tim iki relatif stabil ing papan dhuwur bal-balan Indonésia, wiwit éra Perserikatan nganti Liga Indonésia mangsa saiki.

Juwara[besut | besut sumber]

Liga[besut | besut sumber]

Juwara (5): 1937, 1961, 1986, 1990, 1994
Runner-up (8): 1933, 1934, 1936, 1950, 1959, 1960, 1982/1983, 1984/1985
Juwara (2): 1995, 2014
Runner-up (0):

Skuad[besut | besut sumber]

Senior[besut | besut sumber]

Berikut daftar skuat yang dirilis untuk kompetisi Liga 1 2018

Per 18 Juli 2018.[1]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Indonésia GK Moh. Natsir Fadhil Mahbuby
3 Indonésia DF Ardi Idrus
4 Serbia DF Bojan Mališić (wakil kapten)
5 Indonésia MF Frets Butuan
7 Indonésia MF Atep Rizal
8 Indonésia MF Gian Zola
9 Indonésia FW Esteban Vizcarra
10 Indonésia FW Ezechiel N'Douassel
11 Indonésia MF Dedi Kusnandar
12 Indonésia DF Henhen Herdiana
13 Indonésia MF Febri Hariyadi
14 Indonésia FW Agung Mulyadi
16 Indonésia DF Indra Mustafa
17 Indonésia DF Zalnando
22 Indonésia DF Supardi Nasir (Kapten)
23 Indonésia MF Kim Kurniawan
24 Indonésia MF Hariono (Wakil Kapten)
No. Pos. Jeneng
27 Indonésia MF Puja Abdillah
30 Indonésia GK Aqil Savik
37 Indonésia FW Muchlis Hadi
39 Indonésia MF Erwin Ramdani
55 Serbia MF Srdjan Lopicic
77 Indonésia MF Ghozali Siregar
78 Indonésia GK I Made Wirawan
88 Indonésia MF Abdul Azis Lutfi Akbar
94 Indonésia DF Moch. Al-Amin Syukur Fisabillah
98 Indonésia FW Wildan Ramdhani
20 Indonésia MF Fulgensius Billy Paji Keraf

U21[besut | besut sumber]

Untuk informasi lebih lanjut: Persib Bandung U-21 Untuk informasi lebih lanjut: Persib Bandung U-19

Berikut daftar pemain Persib U21.[2] Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Indonésia GK Mochamad Fauzan Zauhar Malik
2 Indonésia DF Sugiarto
4 Indonésia MF Muhammad Jeffri
6 Indonésia MF Hanif Abdurrauf Sjahbandi
8 Indonésia MF Abdul Aziz
7 Indonésia FW Rizky Alam
9 Indonésia FW Angga Febryanto Putra
12 Indonésia DF Henhen Herdiana
14 Indonésia DF Rifki Fauzi Adam
15 Indonésia MF Untung Wibowo
16 Indonésia MF Adilla Adnan Saputra
17 Indonésia MF Heri Herawan
No. Pos. Jeneng
18 Indonésia GK Dikri Yusron Afafa
19 Indonésia MF Ahmad Subagja Basith
20 Indonésia FW Gatot Wahyudi
21 Indonésia FW Agung Mulyadi
22 Indonésia MF Alfath Faathier
23 Indonésia DF Ary Ahmad Syafari
24 Indonésia MF Agil Munawar
28 Indonésia MF I Gusti Rustiawan
30 Indonésia DF Sahat Marojahan Siregar
74 Indonésia GK Sidik Permana
Indonésia FW Rendi Ridwan Januar

Daftar pelatih dan pemain asing[besut | besut sumber]

Pelatih Liga Indonesia[besut | besut sumber]

Berikut daftar pelatih Persib sejak musim kompetisi 1994/1995:

Tahun Pelatih
1994/1995 Indonésia Indra Thohir
1995/1996 Indonésia Risnandar Soendoro
1996/1997 Indonésia Nandar Iskandar
1997/1998 Indonésia Nandar Iskandar
1998/1999 Indonésia M. Suryamin
1999/2000 Indonésia M. Suryamin
Indonésia Indra Thohir
2000/2001 Indonésia Indra Thohir
2001/2002 Indonésia Deny Syamsudin
2003/2004 Polen Marek Andreiz Sledzianowski
Indonésia Bambang Sukowiyono & Iwan Sunarya (caretaker)
Cilé Juan Antonio Paez
2004/2005 Cilé Juan Antonio Paez
2005/2006 Indonésia Indra Thohir
2006/2007 Indonésia Risnandar Soendoro
Indonésia Djajang Nurjaman & Dedi Sutendi (caretaker)
Moldova Arcan Iurie Anatolievichi
2007/2008 Moldova Arcan Iurie Anatolievichi
Indonésia Djajang Nurjaman & Robby Darwis (caretaker)
2008/2009 Indonésia Jaya Hartono
2009/2010 Indonésia Jaya Hartono
Indonésia Robby Darwis (caretaker)
2010/2011 Prancis Daniel Darko Jankovic
Sèrbi Jovo Cucković
Indonésia Daniel Roekito
2011/2012 Kroasia Drago Mamić
Indonésia Robby Darwis (caretaker)
2012-2016 Indonésia Djajang Nurjaman
2016 Sèrbi Dejan Antonić
Indonésia Herrie Setyawan (caretaker)
Indonésia Djajang Nurjaman
2017 Indonésia Djajang Nurjaman
Indonésia Herrie Setyawan (caretaker)
Indonésia Emral Abus
2017-2018 Argèntina Roberto Carlos Mario Gómez
2018- Montenégro Miljan Radovic

Mantan Pemain[besut | besut sumber]

Lokal:

Daftar pemain asing[besut | besut sumber]

Berikut daftar pemain asing yang pernah bermain untuk Persib. Nama yang tercetak tebal masih memperkuat Persib.

CONMEBOL

CAF

UEFA

AFC

Official[besut | besut sumber]

Posisi Jeneng
Manajer Umuh Muchtar
Pelatih Kepala Miljan Radovic
Asisten Pelatih 1 Dejan Miljanic
Asisten Pelatih 2 Budiman
Pelatih Penjaga Gawang Gatot Prasetyo
Pelatih Fisik Yaya Sunarya
Dokter Mohammad Raffi Ghani
Fisioterapis Benidektus Adi Prianto
Kitman Fikri Apriansyah

Badan Hukum[besut | besut sumber]

PT Persib Bandung Bermartabat

Posisi Jeneng
Direktur Utama Glenn Sugita
Direktur Teknik H. Umuh Muchtar
Direktur Keuangan Merdi Hazizi
Direktur Pemasaran Veby Permadi
Direktur Pengembangan Ari D. Sutedi
Komisaris Utama Zainuri Hasyim
Wakil Komisaris Utama Kuswara S. Taryono

Suporter[besut | besut sumber]

Persib Bandung duwé panggemar fanatik sing nyebar ing seantero provinsi Jawa Kulon lan Banten, malah amèh ing kabèh wewengkon Indonésia, ngèlingi cathetan historis minangka tim kebanggaan saka kutha krajan provinsi Jawa Kulon. Panggemar Persib ngarani awaké dhéwé minangka Bobotoh. Ing éra Liga Indonésia, Bobotoh banjur ngorganisasi dhiri sajeroning sawatara golongan pecinta Persib kaya ta Viking Persib Club, Bomber, Rebolan, Jurig Persib, Casper lan Persib-1337.

[besut | besut sumber]

Apparel[besut | besut sumber]

Pranala[besut | besut sumber]

Cithakan:Mangsa-mangsa Persib

  1. "TIM PERSIB" (ing basa Indonesian). 
  2. Skuat Persib U21