Tim nasional bal-balan Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Indonésia
Shirt badge/Association crest
Julukan Timnas (oleh rakyat Indonésia)
Merah Putih
Garuda
Asosiasi Persatuan Sepak bola Seluruh Indonésia (PSSI)
Konfederasi AFC (Asia)
Pelatih kepala Ostenrik Alfred Riedl
Asisten Pelatih Indonésia Widodo C Putro
Ostenrik Wolfgang Pikal
Kaptèn Firman Utina
Most caps Bambang Pamungkas (76)
Top scorer Bambang Pamungkas (34)
Kandhang Stadion Utama Gelora Bung Karno (SUGBK)
Kodhe FIFA IDN
FIFA ranking 129
Rangking FIFA 76 (September 1998)
Lowest FIFA ranking 153 (Desember 1995, Desember 2006 dan Juli 2008)
Elo rating 129
Rating Elo 35 (November 1969)
Lowest Elo ranking 155 (4 Desember 1995)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
First kit
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Second kit
Tandhing international
Nèderlan Hindhia-Walanda 7–1 Jepang Flag of Jepang
(Manila, Filipina; 13 Mei, 1934)
Kamenangan paling gedhe
Flag of Indonésia Indonésia 13 - 1 Filipina Flag of the Philippines
(Jakarta, Indonésia; 23 Desember 2002)
Kalah paling gedhe
Flag of Dhènemarken Dhènemarken 9 - 0 Indonésia Flag of Indonésia
(Kopenhagen, Denmark; 3 September 1974)
Piala Donya
Panampilan 1 (First in 1938)
Kasil paling apik Babak 1 (1938, sebagai Hindia-Walanda)
Piala Asia
Panampilan 4 (First in 1996)
Asil paling apik Babak 1 (1996, 2000, 2004, 2007)

Tim nasional bal-balan Indonésia naté nduwèni kebanggaan, dadi tim Asia pisanan sing partisipasi ing Piala Donya FIFA taun 1938. Wektu iku isih nggawa jeneng Hindhia Walanda lan kalah 6-0 saka Hongaria, sing nganti saiki dadi siji-sijiné pertandhingané ing turnamèn final Piala Donya.

Pertandhingan nglawan Hongaria[besut | besut sumber]

Tanggal 5 Juni 1938, sajarah nyathet pembantaian tim Hungaria marang Hindhia Walanda nalika main ing Stadion Velodrome Municipale, Reims, Prancis. Watara 10.000 penonton nyeksèkaké pertandhingan iki. Sadurungé tandhing, para pemain nembang lagu kabangsan. Kasewelasan Hindhia Walanda nembang lagu kabangsan Walanda Het Wilhelmus. Amarga prabédan dhuwur dedeg awak sing nyolok, walikuthta Reims nyebut, "aku kaya ndeleng 22 atlet Hungaria dikrubungi 11 kurcaci."

Senadyan kalah telak, koran jero nagara, Sin Po, mènèhi apresiasi ing terbitan edisi 7 Juni 1938 kanthi nampilaké headline: "Indonésia-Hongarije 0-6, Kalah Sasoedahnja Kasi Perlawanan Gagah".[1]

Rekor Turnamen[besut | besut sumber]

Rekor Penampilan ing Piala Donya FIFA[besut | besut sumber]

Rekor Penampilan ing Piala Donya FIFA
Tuan omah / Taun Hasil Posisi M S K GM GK
Uruguay 1930 Ora mèlu - - - - - -
Itali 1934 Ora mèlu - - - - - -
Prancis 1938 Babak 1 (minangka Hindhia Walanda) 14 0 0 1 0 6
Brazil 1950 Mundur - - - - - -
Switserlan 1954 Ora mèlu - - - - - -
Swèdhen 1958 Mundur selama kualifikasi - - - - - -
Cilé 1962 Mundur - - - - - -
Inggris 1966 Ora mèlu - - - - - -
Mèksiko 1970 Ora mèlu - - - - - -
Jerman 1974 Ora lolos kualifikasi Asia - - - - - -
Argèntina 1978 Ora lolos kualifikasi Asia - - - - - -
Spanyol 1982 Ora lolos kualifikasi Asia - - - - - -
Mèksiko 1986 Ora lolos kualifikasi Asia - - - - - -
Itali 1990 Ora lolos kualifikasi Asia - - - - - -
Amérika Sarékat 1994 Ora lolos kualifikasi Asia - - - - - -
Prancis 1998 Ora lolos kualifikasi Asia - - - - - -
Koréa Kidul Jepang 2002 Ora lolos kualifikasi Asia - - - - - -
Jerman 2006 Ora lolos kualifikasi Asia - - - - - -
Afrika Kidul 2010 Ora lolos kualifikasi Asia - - - - - -
Brazil 2014 Durung dianakaké
Russia 2018 Durung dianakaké
Qatar 2022 Durung dianakaké
Total 1/19 Round 1 0 0 1 0 6
Sejarah final Piala Donya FIFA 1938
Taun Babak Biji Asil
1938 Babak 1 Cithakan:Country data Dutch East Indies 0 – 6 Flag of Honggari Honggari Kalah

Rekor Penampilan ing Piala Asia AFC[besut | besut sumber]

Taun Asil Poin M S K GM GK
Hongkong 1956 Tidak ikut - - - - - -
Koréa Kidul 1960 Tidak ikut - - - - - -
Israèl 1964 Tidak ikut - - - - - -
Iran 1968 Ora lolos kualifikasi - - - - - -
Kuwait 1972 Ora lolos kualifikasi - - - - - -
Singapura 1976 Ora lolos kualifikasi - - - - - -
Qatar 1980 Ora lolos kualifikasi - - - - - -
Uni Emirat Arab 1984 Ora lolos kualifikasi - - - - - -
Lebanon 1988 Ora lolos kualifikasi - - - - - -
Jepang 1992 Ora lolos kualifikasi - - - - - -
Uni Emirat Arab 1996 Babak 1 3 0 1 2 4 8
Lebanon 2000 Babak 1 3 0 1 2 0 7
Républik Rakyat Cina 2004 Babak 1 3 1 0 2 3 9
IndonésiaMalaysiaThailandVietnam 2007 Babak 1 3 1 0 2 3 4
Qatar 2011 Ora lolos kualifikasi - - - - - -
Total
Paling apik: Babak 1
12 2 2 8 10 28

Rekor Penampilan ing Kajuwaraan Bal-balan ASEAN[besut | besut sumber]

Kompetisi ini dulu dikenal sebagai Tiger Cup

Kajuwaraan Bal-balan ASEAN
Tahun Babak Main M S K GM GK
Singapura 1996
Juara keempat
6
3
1
2
18
9
Viètnam 1998
Juara ketiga
5
2
1
2
15
10
Thailand 2000
Runner-Up
5
3
0
2
13
10
Indonésia Singapura 2002
Runner-Up
6
3
3
0
22
7
Malaysia Viètnam 2004
Runner-Up
8
4
1
3
24
8
Singapura Thailand 2007
Babak grup
3
1
2
0
6
4
Indonésia Thailand 2008
Semi Final
5
2
0
3
8
5
Indonésia Viètnam 2010
Runner-Up
7
6
0
1
17
6
Total
Paling apik: Runner-Up
45
24
8
13
123
59

Susunan Tim Nasional Senior[besut | besut sumber]

Skuad AFF Suzuki Cup 2010[besut | besut sumber]

Manajer: Andi Darussalam Indonésia
Pelatih: Alfred Riedl Ostenrik
Asisten Pelatih: Wolfgang Pikal Ostenrik, Widodo C Putra Indonésia
Pelatih Kiper: Edi Harto Indonésia
Fisioterapis: Mathias Ibo Indonésia

No. Pos. Pamain Tgl lair (Umur) Caps Gol Klub
1 GK Markus Haris Maulana (1981-03-14) Maret 14, 1981 (age 35) 32 0 Indonésia Persib Bandung
12 GK Ferry Rotinsulu (1982-12-28) Dhésèmber 28, 1982 (age 33) 3 0 Indonésia Sriwijaya FC
18 GK Kurnia Meiga Hermansyah (1990-05-07) Mèi 7, 1990 (age 26) 0 0 Indonésia Arema FC
2 DF Mohammad Nasuha (1984-09-15) Sèptèmber 15, 1984 (age 31) 12 1 Indonésia Persija Jakarta
3 DF Zulkifli Syukur (1984-05-03) Mèi 3, 1984 (age 32) 9 0 Indonésia Arema FC
5 DF Maman Abdurrahman (1982-05-12) Mèi 12, 1982 (age 34) 49 2 Indonésia Persib Bandung
7 DF Benny Wahyudi (1986-03-20) Maret 20, 1986 (age 30) 5 0 Indonésia Arema FC
22 DF Muhammad Ridwan (1980-06-08) Juni 8, 1980 (age 36) 41 6 Indonésia Sriwijaya FC
16 DF Muhammad Roby (1985-09-12) Sèptèmber 12, 1985 (age 30) 14 0 Indonésia Persisam Putra Samarinda
23 DF Hamka Hamzah (1984-01-29) Januari 29, 1984 (age 32) 16 0 Indonésia Persipura Jayapura
27 DF Yesaya Desnam (1985-06-25) Juni 25, 1985 (age 31) 1 0 Indonésia Persiwa Wamena
6 MF Tony Sucipto (1986-02-12) Fèbruari 12, 1986 (age 30) 6 1 Indonésia Persija Jakarta
8 MF Eka Ramdani (1984-06-18) Juni 18, 1984 (age 32) 21 1 Indonésia Persib Bandung
10 MF Oktovianus Maniani (1990-10-10) Oktober 10, 1990 (age 25) 10 3 Indonésia Sriwijaya FC
14 MF Arif Suyono (1984-01-03) Januari 3, 1984 (age 32) 21 4 Indonésia Sriwijaya FC
15 MF Firman Utina (Kapten) (1981-12-15) Dhésèmber 15, 1981 (age 34) 44 6 Indonésia Sriwijaya FC
19 MF Ahmad Bustomi (1985-07-13) Juli 13, 1985 (age 31) 11 0 Indonésia Arema FC
17 FW Irfan Bachdim (1988-08-11) Agustus 11, 1988 (age 28) 8 2 Indonésia Persema Malang
9 FW Christian González (1976-08-30) Agustus 30, 1976 (age 39) 9 6 Indonésia Persib Bandung
20 FW Bambang Pamungkas (1980-06-10) Juni 10, 1980 (age 36) 84 39 Indonésia Persija Jakarta
21 FW Yongki Aribowo (1989-11-23) Novèmber 23, 1989 (age 26) 6 2 Indonésia Arema FC
11 FW Johan Juansyah (1988-10-25) Oktober 25, 1988 (age 27) 1 0 Indonésia Persijap Jepara
  • Penampilan lan gol akurat per 30 Desember 2010

Susunan tim nasional wektu iki [1]

Susunan Tim Nasional U-23[besut | besut sumber]

Tim Utama[besut | besut sumber]

Pelatih: Alfred Riedl Ostenrik

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Kurnia Meiga Hermansyah 7 Mei 1990 4 Indonésia Arema Indonésia
12 GK Johan Angga Kesuma 29 Desember 1989 0 Indonésia Persijap Jepara
4 DF Wildansyah 3 Januari 1987 0 Indonésia Persib Bandung
DF Mark Van Der Maarel 12 Agustus 1989 5 Nèderlan FC Utrecht
6 DF David Laly 6 November 1991 0 Indonésia Persipura Jayapura
13 DF Achmad Jufriyanto 7 Februari 1987 12 Indonésia Sriwijaya FC
14 DF Irfan Raditya 11 Juni 1988 0 Indonésia Arema Indonésia
21 DF Elvis Nelson Anes 28 Maret 1988 0 Indonésia Persija Jakarta
MF James Zaidan Saragih 23 Maret 1991 15 Amérika Sarékat New York Cosmos
10 MF Davadisa 1 Maret 1989 0 Indonésia Mutiara Pratama FC
19 MF Imanuel Wanggai 23 Februari 1988 12 Indonésia Persipura Jayapura
25 MF Dendi Santoso 12 Februari 1990 0 Indonésia Arema Indonésia
FW Stefano Lilipaly 10 Januari 1990 0 Nèderlan FC Utrecht
7 FW Boaz Salossa 1 Maret 1986 23 Indonésia Persipura Jayapura
FW Syamsir Alam 6 Juli 1992 0 Uruguay Penarol FC
20 FW Maulana Yusuf Afriawan 20 April 1991 0 Indonésia Persik Kendhal
19 FW Dede Hugo Kunarko 4 Desember 1987 0 Indonésia PSBI Blitar
25 FW Harmoko 6 Maret 1989 0 Indonésia Persekam

Dhaptar Pelatih Tim Nasional Indonésia[besut | besut sumber]

Periode Jeneng Pelatih
1938 Nèderlan Johannes Christoffel van Mastenbroek
1951-1953 Singapura Choo Seng Quee
1954-1964 Yugoslavia Antun Pogačnik
1966-1970 Indonésia E.A. Mangindaan
1970 Indonésia Endang Witarsa
1971-1972 Turki Yusuf Balik
1972-1974 Indonésia Suwardi Arland
1974-1975 Indonésia Aang Witarsa
1975-1976 Nèderlan Wiel Coerver
1976-1978 Indonésia Suwardi Arland
1978-1979 Nèderlan Frans Van Balkom
1979-1980 Poland Marek Janota
1980-1981 Jerman Bernd Fischer
1981-1982 Indonésia Harry Tjong
1982-1983 Indonésia Sinyo Aliandoe
1983-1984 Indonésia M. Basri, Iswadi Idris dan Abdul Kadir
1985-1987 Indonésia Bertje Matulapelwa
1987 Indonésia Sinyo Aliandoe
1987-1991 Russia Anatoli Polosin
1991-1993 Yugoslavia Ivan Toplak
1993-1995 Itali Romano Mattè
1995-1996 Indonésia Danurwindo
1996-1997 Nèderlan Henk Wullems
1998 Indonésia Rusdy Bahalwan
1999 Jerman Bernard Schumm
1999-2000 Indonésia Nandar Iskandar
2000-2001 Indonésia Benny Dollo
2002-2004 Bulgaria Ivan Venkov Kolev
2004-2007 Inggris Peter Withe
2007 Bulgaria Ivan Venkov Kolev
2008-2010 Indonésia Benny Dollo
2010- Ostenrik Alfred Riedl

Pemain misuwur[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Bal-balan di Indonésia Cithakan:Skuat PD1938 Hindia Walanda Cithakan:Skuat PA2007 Indonésia Cithakan:Skuat AFF2008 Indonésia Cithakan:Skuat Indonésia PSAFF 2010 Cithakan:Pelatih timnas bal-balan Indonésia Cithakan:TimAFC