Tim nasional bal-balan Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Indonésia
Shirt badge/Association crest
Julukan Timnas (olèh rakyat Indonésia)
Merah Putih
Garuda
Asosiasi Persatuan Sepak bola Seluruh Indonésia (PSSI)
Konfederasi AFC (Asia)
Pelatih kepala Indonésia Bima Sakti
Kaptèn Boaz Solossa
Most caps Bambang Pamungkas (83)
Top scorer Bambang Pamungkas (34)
Kandhang Stadion Utama Gelora Bung Karno
Kodhe FIFA IDN
FIFA ranking 129
Rangking FIFA 76 (September 1998)
Lowest FIFA ranking 191 (Juli dan Agustus 2016)
Elo rating 129
Rating Elo 35 (November 1969)
Lowest Elo ranking 155 (4 Dhésèmber 1995)
First kit
Second kit
Tandhing international
Nèderlan Hindhia-Walanda 7–1 Jepang Flag of Jepang
(Manila, Filipina; 13 Mèi 1934)
Kamenangan paling gedhe
Flag of Indonésia Indonésia 13-1 Filipina Flag of the Philippines
(Jakarta, Indonésia; 23 Dhésèmber 2002)
Kalah paling gedhe
Flag of Bahrain Bahrain 10-0 Indonésia Flag of Indonésia
(Riffa, Bahrain; 29 Fèbruari 2012)
Piala Donya
Panampilan 1 (First in 1938)
Kasil paling apik Babak 1 (1938, sebagai Hindia-Walanda)
Piala Asia
Panampilan 4 (First in 1996)
Asil paling apik Babak 1 (1996, 2000, 2004, 2007)

Tim nasional bal-balan Indonésia naté duwé kebanggaan, dadi tim Asia pisanan sing partisipasi ing Piala Donya FIFA taun 1938. Wektu iku isih nggawa jeneng Hindhia Walanda lan kalah 6-0 saka Honggari, sing nganti saiki dadi siji-sijiné pertandhingané ing turnamèn final Piala Donya.

Tetandhingan nglawan Hongaria[besut | besut sumber]

Tanggal 5 Juni 1938, sajarah nyathet pembantaian tim Hungaria marang Hindhia Walanda nalika main ing Stadion Velodrome Municipale, Reims, Prancis. Watara 10.000 penonton nyeksèkaké tetandhingan iki. Sadurungé tandhing, para juru main nembang lagu kabangsan. Kasewelasan Hindhia Walanda nembang lagu kabangsan Walanda Het Wilhelmus. Amarga prabédan dhuwur dedeg awak sing nyolok, walikuthta Reims nyebut, "aku kaya ndeleng 22 atlet Hungaria dikrubungi 11 kurcaci."

Sanadyan kalah telak, koran jero nagara, Sin Po, mènèhi apresiasi ing terbitan edisi 7 Juni 1938 kanthi nampilaké headline: "Indonésia-Hongarije 0-6, Kalah Sasoedahnja Kasi Perlawanan Gagah".[1]

Rekor Turnamen[besut | besut sumber]

Rekor Penampilan ing Kajuwaraan Bal-balan ASEAN[besut | besut sumber]

Kompetisi ini dulu dikenal sebagai Tiger Cup