Zulkifli Syukur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zulkifly Syukur
Zulkifli Syukur.jpg
Zulkifly minangka amin ing Arema Indonésia.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Zulkifly Syukur
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Posisi main Bek
Katerangan klub
Tim saiki
Persib Bandung
Karir nom
PSM Makassar
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005-2006 PKT Bontang ? (?)
2006 Pelita Jaya ? (?)
2007 Persmin Minahasa ? (?)
2008-2009 Arema Malang 10 (0)
2009-2011 Arema Indonésia 56 (0)
2011- Persib Bandung 0 (0)
Tim nasional
2006 Indonésia U-23 Indonésia ? (?)
2010- Indonésia Indonésia 15 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 Juni 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13 Oktober 2011

Zulkifly Syukur (lair ing Makassar, Sulawesi Selatan, 3 Mèi 1984; umur 35 taun).[1] Zulkifly Syukur punika salah satunggaling juru main bal Indonésia.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Sapunika Zulkifly syukur main wonten Persib Bandung ing Liga Super Indonésia, sadéréngipun punika, Zulkifly Syukur naté main wonten ing Arema Indonésia, Persmin Minahasa, Pelita Jaya, saha klub bal-balan PKT Bontang.[1] Zulkifly punika salah satunggaling juru main timnas U-23 ingkang ndhèrèk TC wonten ing Walanda arahan Foppe de Han saha Bambang Nurdiansyah.[1] Zulkifly Syukur limrahipun dados bék.[1] Kajawi punika, Zulkifly syukur ugi dados juru main ingkang wigati wonten ing timnas Indonésia nalika AFF Suzuki Cup 2010 asuhan Alfred Riedl.[1] Zulkifli Syukur punika bék sayap Arema Indonésia ingkang dados juru main timnas nalika Piala AFF 2010.[2]

Zulfikly naté bingung tumrap PSSI ingkang boten tegas tumrap status juru main timnas.[2] Nalika samanten, PSSI sadéréngipun nedahaken yèn boten nampi juru main ingkang main wonten ing Liga Primer Indonésia (LPI), nanging PSSI malah nimbali juru main LPI kanggé mlebet seleksi timnas u23 nagara Indonésia.[2] Kajawi punika Muhammad Ridwan, juru main Tangerang Wolves ingkang main ugi wonten ing LPI malah saged mlebet pratélan 26 nama skuat timnas u23 Indonésia pra-Olimpiade 2012.[2] Zulkifli ngakeni bingung kaliyan standar ganda PSSI.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f bisnis-jabar.com(dipunundhuh tanggal 30 September 2011)
  2. a b c d e republika.co.id(dipunundhuh tanggal 30 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]