Bambang Nurdiansyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bambang Nurdiansyah
Bambang Nurdiansyah.jpg
Pambiwara Pribadi
Jeneng jangkep Bambang Nurdiansyah
Tanggal kalaheran (1958-12-28) 28 Dhésèmber 1958 (umur 60)
Tlatah kalaheran Banjarmasin, Indonésia
Posisi pamainan Penyerang
Informasi klub
Klub mangsa iki Persiram Raja Ampat (pelatih)
Kepelatihan
Taun Tim
2005 Indonésia (karteker pelatih)
2005 PSIS Semarang
2006 Pelita Krakatau Steel
2006–2007 Indonésia U-23 (asisten pelatih)
2007 Pelita Jaya Jawa Barat (direktur teknik)
2008 Arema Malang
2008–2009 PSIS Semarang
2011 (5 bulan) Jakarta FC 1928
2011– Persiram Raja Ampat

Bambang Nurdiansyah (lair ing Banjarmasin, Kalimantan ya iku, 28 Dhésèmber 1958; umur 60 taun) sawijining pelatih lan uga mantan juru main bal-balan legendaris Indonésia.[1] Wiwit ana ing taun 2008 Bambang nglatih ing tim Arema Malang kang main ing Liga Super Indonésia, nanging banjur mundur sawisé nglatih Arema kang lagi main ing 4 tetandhingan amarga dhèwèké ngrasa éntuk tekanan saka golongan pendukung Arema, Aremania.[2] Bambang banjur nglatih manèh nalika mangsa 2008/09 nalika iku Bambang dadi pelatih ing tim PSIS Semarang.[1] Sadurungé iku Bambang uga dadi pelatih ana ing klub Pelita Krakatau Steel nalika taun 2006.[1] Taun 2005 Bambang nglatih ing PSIS Semarang, nanging banjur ngalih amarga duwé kepenginan supaya manggon ing panggonan kang cedhak karo kulawargané.[1] Saliyané iku, Bambang uga tau dadi pelatih kanggo tim Persita Tangerang.[2] Ana ing wektu sela jeda Liga Indonésia mangsa 2005 karo mangsa 2006, Bambang ditunjuk déning PSSI kanggo dadi pelatih sawetara Indonésia ana ing tetandhingan nglawan Afrika Kidul kanggo ngrayakake ambalwarsa Golongan Karya.[2] Bambang uga tau dadi pelatih kanggo tim bal-balan wédok ing SEA Games XXII. Sadurungé dadi, Bambang ya iku juru main bal-balan lan tau uga mbela tim Pelita Jaya lan tim nasional Indonésia suwéné[2] 11 taun ya iku (1980-1991).[2] Posisiné ya iku dadi penyerang.[2]

Didhisiki déning:
Joko Susilo & Herman Kardiaman (temporer)
{{{jabatan}}}
Mèi 2008- Agustus 2008
Diganti déning:
Gusnul Yakin

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Bambang Nurdiansyah Tangani Arema, Suara Merdeka, 9 Fèbruari 2008
  2. a b c d e f "Terus Ditekan Aremania, Bambang Nurdiansyah Tinggalkan Arema", Goal.com, 4 Agustus 2008