Aremania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Arema Indonésia klud kang dijurung déning Aremania
Aremania
Tim Arema Indonésia
Lokasi Malang, Jawa Wétan
Didirikan 1987
Anggota [100.000+]
Situs web [1]

Aremania ya iku jeneng saka komunitas pendukung utawa (suporter) klub bal-balan Arema Indonésia.[1] Aremania ora kalebu ing struktur organisasi PS Arema Indonésia nanging ngadeg dhéwé dadi organisasi independen pendukung tim Arema.[1] Amarga saka iku Aremania swatantra ngenani urusan lan pembiayaan kanggo kelompok.[1] Sadurungé pendukung Arema wis tau ana ing mangsa kelam" ya iku nalika tim Arena ketemu lawan tim ngendi waé mesti ana kadadéan haruhara suporter.[1] Nalika iku tau kadadéan ya iku saben motor utawa mobil kang duwé plat nomer "L" (saka Surabaya) mesti dirusan déning aremania.[1] Nganti tekan saiki nalika Persebaya main ana ing Kutha Malang, ora tau nggawa pendukunge, semana uga kewalikane nalika Arema main ana ing Kutha Surabaya.[1] Sawisé ana rasa sadhar kanggo njurung tim kang dibelani ora kudu nganggo pikiran kang ciut (chauvinisme lokal), Aremania wiwit ngubah imeje, ora mung damai, sportif, loyal, nanging uga atraktif.[1] Aremania kalebu dadi suporter paling loyal kang ana ing Indonésia.[1] Ana ing saben tetandhingan kang dimainakae Arema ana ing Kutha Malang utawa uga ing saliyané Malang, Aremania mesti njurung tim kang dibanggakake kutha Malang iku.[1] Para Aremania ora peduli tim kang dibela menang utawa kalah, kang luwih wigati para Aremania njurung tim kesayangane kanthi cara kang sportif, atraktif lan simpatik.[1] Para Aremania wis tau olèh pangaji kaya The Best Suporter ana ing Ligina VI taun 2000 déning Ketum Agum Gumelar.[1] lan The Best Suporter ana ing Copa Indonésia II taun 2006.[1]

Haruhara babak 8 Besar Liga Indonésia 2007[besut | besut sumber]

Ana ing babak 8 Besar Divisi Utama Liga Indonésia 2007, Aremania gawé anarkis, nalika Arema tanding nglawan Persik kediri tanggal 16 Januari 2008.[2] Tetandhingan iku kudu distop ing menit ke-71 nalika Persik unggul 2-1 saka Arema.[2] Para Aremania kang ora puas amarga kepemimpinan saka wasit, banjur para Aremania mudhum menyang lapangan lan ngrusak Stadion Brawijaya.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]