Agum Gumelar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Agum Gumelar
Agum gumelar.jpg
Menteri Koordinator Bidang Pulitik, Hukum, lan Keamanan Républik Indonésia 9
Lungguh
1 Juni 2001 – 9 Agustus 2001
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Kadhisiki Susilo Bambang Yudhoyono
Kagantèni Susilo Bambang Yudhoyono
Menteri Perhubungan Républik Indonésia 26
Lungguh
26 Oktober 1999 – 1 Juni 2001
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Kadhisiki Giri Suseno Hadihardjono
Lungguh
9 Agustus 2001 – 21 Oktober 2004
Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Kagantèni Hatta Rajasa
Rerincèn priangga
Lair (1945-12-17) 17 Dhésèmber 1945 (umur 70)
 Indonésia Tasikmalaya, Jawa Barat, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Linda Amalia Sari

Agum Gumelar lair ing Tasikmalaya, Jawa Barat, 17 Dhésèmber 1945; umur 70 taun).[1] Agum Gumelar iku mantan Menteri Perhubungan ning Kabinet Gotong Royong nalika taun 2001-2004.[2] saka pernikahané karo Linda Achmad Tahir, Agum anduwèni anak 2, ya iku Khaseli lan Ami.[1] Putri Agum, Amy Gumelar kang nikah karo pemain bulutangkis Taufik Hidayat.[2] Agum namataké sekolah SD hingga SMA-né ing Bandung (1964), banjur mlebu Akademi Militer Nasional (AMN) 1969.[1]

Ning (1973-1976), Agum tau njabat dadi staf Kopkamtib lan Bakin.[1] banjur Wakil Asintel Kopassus (1987-1988), Asisten Intelijen Kopassus (1988-1990), Asisten Intelijen I Kasdam Jaya (1991-1992).[1]

Nalika 1992-1993, Agum dadi Danrem 043/Garuda Hitam Lampung.[1] banjur Direktur A Badan Intelijen lan Strategis (BAIS) ABRI 1993-1994, Komandan Kopassus ke-13 (1993-1994).[1]. 1994-1996, dheweké munggah pangkat dadi Kasdam I Bukit Barisan (1994-1996).[1] Banjur njabat dadi Staf Ahli Pangab bidang Polkam (1996), Pangdam VII Wirabuana (1996-1998), lan Gubernur Lemhanas (1998).[1]

Sanajan aktif ning kemiliteran, Agum uga aktif dadi Ketua Liga Amatir PSSI lan Ketua Liga Indonésia (1993-1995) uga Ketua Umum PSSI (1998).[1] Ning tauné Gus Dur, jenderal bintang telu iki njabat dadi Menteri Perhubungan.[1] Lantas, posnya kang ditambahi dadi Menteri Perhubungan lan Telekomunikasi.[1] Ning akir masa pamerintahan Presiden Gus Dur, Agum ditunjuk dadi Menko Polsoskam nggantikaké Susilo Bambang Yudhoyono, Agum terus mencorong nalika dheweké nolak dekrit presiden, Ning njroning SI MPR Juli 2001, Agum dicalonkan dadi wakil presiden, meski akiré malah njungkel dhewe.[1]

Lulusan taun 1969 saka Akademi Militer Nasional Magelang iki iya dadi Ketua Umum PSSI saka taun 1999-2003.[2] Taun 1998, Agum olih gelar master saka American World University, salah sawijining organisasi kang dilarang beroperasi karo Dikti Depdiknas ing tahun 2005 kerana kasus adol gelar.[2]

Nalika Pilkada Gubernur Jawa Barat taun 2008, Agum maju nyalonké dhewé berpasangan karo Nu'man Abdul Hakim (Wakil Gubernur Jawa Barat 2003 – 2008).[2] Ananging pasangan kang nganggo singkatan AMAN iki gagal ngintukaké kamenangan.[2]

karir[besut | besut sumber]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Organisasi lan Karir[besut | besut sumber]

  • Staf Kopkamtib dan Bakin, (1973-1976)[3]
  • Wakil Asintel Kopassus, (1987-1988)
  • Asisten Intelijen Kopassus, (1988-1990)
  • Asisten Intelijen I Kasdam Jaya, (1991-1992)
  • Danrem 043/Garuda Hitam Lampung, (1992-1993)
  • Direktur A Badan Intelijen lan Strategis (Bais) ABRI, (1993-1994)
  • Komandan Kopassus ke-13, (1993-1994)
  • Ketua Liga Amatir PSSI lan Ketua Liga Indonésia, (1993-1995)
  • Kasdam I/Bukit Barisan, (1994-1996)
  • Staf Ahli Pangab bidang Polkam, (1996)
  • Pangdam VII/Wirabuana, (1996-1998)
  • Ketua Umum PSSI, (1998- )
  • Gubernur Lemhanas, (1998)
  • Menteri Perhubungan, (1999-2001)
  • Menteri Koordinator Pulitik, Sosial, dan Keamanan, (2001)
  • Menteri Perhubungan Kabinet Gotong Royong, (2001-2004)
  • purnawirawan (11 Nov 2000)

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)Biografi Agum Gumelar dipununduh tanggal 26 Juni 2011
  2. ^ a b c d e f (id)profil Agum Gumelar dipununduh tanggal 26 Juni 2011
  3. ^ (id)Karir Agum Gumelar dipununduh tanggal 26 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Agum_Gumelar&oldid=1092699"