Hatta Rajasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ir.
Muhammad Hatta Rajasa
Hatta Rajasa2.jpg
Mantri Koordinator Babagan Perekonomian Républik Indonésia 13
Linggih
22 Oktober 2009 – 13 Mèi 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéSri Mulyani Indrawati (Plt.)
Kang sawiséChairul Tanjung
Mantri Sekretaris Nagara Républik Indonésia 12
Linggih
9 Mèi 2007 – 22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéYusril Ihza Mahendra
Kang sawiséSudi Silalahi
Mantri Perhubungan Républik Indonésia 27
Linggih
20 Oktober 2004 – 9 Mèi 2007
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéAgum Gumelar
Kang sawiséJusman Syafii Djamal
Mantri Nagara Riset dan Teknologi Républik Indonésia 5
Linggih
9 Agustus 2001 – 20 Oktober 2004
PrésidhènMegawati Soekarnoputri
Kang sadurungéAS Hikam
Kang sawiséKusmayanto Kadiman
Ketua Umum DPP Parté Amanat Nasional
Wiwit linggih
9 Januari 2010
Kang sadurungéSoetrisno Bachir
Rerincèn dhiri
Lair18 Dhésèmber 1953 (umur 67)
Indonésia Palembang, Sumatera Selatan, Indonésia
Parté pulitikPAN
AnakSiti Ruby Aliya Rajasa
AlmamaterInstitut Teknologi Bandung
PanggaotaPulitikus
AgamaIslam

Ir M Hatta Rajasa,(lair ing Palembang, Sumatera Selatan, 18 Dhésèmber 1953; umur 67 taun) pangusaha lan CEO kang sukses kang saiki konsèntrasi dadi politisi [1]. Sawisé mlebu parté, kabèh perusahaan kang diduwèni déning Hatta Rajasa di edol, Hatta uga dianggep dadi penganut pluralisme ning polotik, lan duwé obsesi dadi politisi nagarawan kang ngatumakaké kapentengan rakyaté.[1] Wus biyasa kerja abot, jujur, mandiri lan biyasa kerjasama awit cilik. Sekjen Parté Amanat Nasional iki, dipercaya kanggo nunjukake integritas lan kapasitasé njabat dadi Menristek ning Kabinet Gotong-Royong lan dadi Mantri Perhubungan ning Kabinet Indonésia kang anyar.[1]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Hatta Rajasa Petroleum Engineering Graduate, Institut Teknologi Bandung (ITB).[2]

Karir[besut | besut sumber]

Karir Hatta Rajasa [2]:

  • 2009-2014: Menko Perekoomian Kabinet Indonésia bersatu Jilid II.
  • 2006-2009: Mantri Sekretaris Nagara Kabinet Indonésia bersatu Jilid I
  • 2004-2006: Mantri Perhubungan Kabinet Indonésia bersatu Jilid I
  • 2001-saiki: Sekretaris Jenderal Parté Amanat Nasional (DPP-PAN)
  • 1999-2000: Anggota Majelis Permusyawaratan Rakyat (MPR) / Dewan Perwakilan Rakyat (DPR), Ketua Fraksi Reformasi lan Anggota DPR Komisi VIII
  • 1982-2000: Présidhèn Direktur Arthindo
  • 1980-1983: Asisten Manajer Teknik, PT. Meta Epsi Drilling Company
  • 1977-1980: Situs Teknik, PT. Bina Patra Jaya-Rekayasa Air Situs Nah

Pangalaman Internasional[besut | besut sumber]

Pangalaman Internasional kang prenah dilakoni déning Hatta Rajasa [2]:

  • September 1997:Anggota Delegasi Indonésia kango meluni partemuan APEC, Kanadha
  • September 2000:Anggota Delegasi Indonésia ning Parté Pulitik nalika partemuan Asia, Filipina

Anggota Delegasi DPR ning Indonésia Perwakilan saka Rakyat nalika kunjungan kerja ning Jerman

Pangalaman Liyan[besut | besut sumber]

Saliyané pangalaman ing tingkat internasional, Hatta Rajasa uga duwé pangalaman liya ning Indonésia lan ning nagara jaba, kaya ta [2]

  • Wakil Ketua Alumni ITB, Cabang Jakarta
  • Wakil Ketua, Indonésian Petroleum lan Panas Bumi Asosiasi Pengeboran (APMI)
  • Penasehat, Teknik Perminyakan Indonésia Association (IATMI)
  • Anggota International Petroleum Association (IPA)
  • Anggota American Management Association (AMA)
  • Anggota "Fokus Indonésia"
  • Anggota Listrik Indonésia Daya Masarakat (MKI)
  • Pendiri Yayasan Energi dan Lingkungan Sumber Daya Alam (ESDAL)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c biografi Hatta Rajasa dipununduh tanggal 29 Juni 2011
  2. a b c d Presiden Curriculum Vitae dipununduh tanggal 29 Juni 2011