Hatta Rajasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ir.
Muhammad Hatta Rajasa
Hatta Rajasa2.jpg
Mantri Koordinator Babagan Perekonomian Républik Indonésia 13
Linggih
22 Oktober 2009 – 13 Mèi 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Sri Mulyani Indrawati (Plt.)
Kang sawisé Chairul Tanjung
Mantri Sekretaris Nagara Républik Indonésia 12
Linggih
9 Mèi 2007 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Yusril Ihza Mahendra
Kang sawisé Sudi Silalahi
Mantri Perhubungan Républik Indonésia 27
Linggih
20 Oktober 2004 – 9 Mèi 2007
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Agum Gumelar
Kang sawisé Jusman Syafii Djamal
Mantri Nagara Riset dan Teknologi Républik Indonésia 5
Linggih
9 Agustus 2001 – 20 Oktober 2004
Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Kang sadurungé AS Hikam
Kang sawisé Kusmayanto Kadiman
Ketua Umum DPP Parté Amanat Nasional
Wiwit linggih
9 Januari 2010
Kang sadurungé Soetrisno Bachir
Rerincèn dhiri
Lair 18 Dhésèmber 1953 (umur 65)
Indonésia Palembang, Sumatera Selatan, Indonésia
Parté pulitik PAN
Anak Siti Ruby Aliya Rajasa
Almamater Institut Teknologi Bandung
Panggaota Pulitikus
Agama Islam

Ir M Hatta Rajasa,(lair ing Palembang, Sumatera Selatan, 18 Dhésèmber 1953; umur 65 taun) pangusaha lan CEO kang sukses kang saiki konsèntrasi dadi politisi [1]. Sawisé mlebu parté, kabèh perusahaan kang diduwèni déning Hatta Rajasa di edol, Hatta uga dianggep dadi penganut pluralisme ning polotik, lan duwé obsesi dadi politisi nagarawan kang ngatumakaké kapentengan rakyaté.[1] Wus biyasa kerja abot, jujur, mandiri lan biyasa kerjasama awit cilik. Sekjen Parté Amanat Nasional iki, dipercaya kanggo nunjukake integritas lan kapasitasé njabat dadi Menristek ning Kabinet Gotong-Royong lan dadi Mantri Perhubungan ning Kabinet Indonésia kang anyar.[1]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Hatta Rajasa Petroleum Engineering Graduate, Institut Teknologi Bandung (ITB).[2]

Karir[besut | besut sumber]

Karir Hatta Rajasa [2]:

  • 2009-2014: Menko Perekoomian Kabinet Indonésia bersatu Jilid II.
  • 2006-2009: Mantri Sekretaris Nagara Kabinet Indonésia bersatu Jilid I
  • 2004-2006: Mantri Perhubungan Kabinet Indonésia bersatu Jilid I
  • 2001-saiki: Sekretaris Jenderal Parté Amanat Nasional (DPP-PAN)
  • 1999-2000: Anggota Majelis Permusyawaratan Rakyat (MPR) / Dewan Perwakilan Rakyat (DPR), Ketua Fraksi Reformasi lan Anggota DPR Komisi VIII
  • 1982-2000: Présidhèn Direktur Arthindo
  • 1980-1983: Asisten Manajer Teknik, PT. Meta Epsi Drilling Company
  • 1977-1980: Situs Teknik, PT. Bina Patra Jaya-Rekayasa Air Situs Nah

Pangalaman Internasional[besut | besut sumber]

Pangalaman Internasional kang prenah dilakoni déning Hatta Rajasa [2]:

  • September 1997:Anggota Delegasi Indonésia kango meluni partemuan APEC, Kanada
  • September 2000:Anggota Delegasi Indonésia ning Parté Pulitik nalika partemuan Asia, Filipina

Anggota Delegasi DPR ning Indonésia Perwakilan saka Rakyat nalika kunjungan kerja ning Jerman

Pangalaman Liyan[besut | besut sumber]

Saliyané pangalaman ing tingkat internasional, Hatta Rajasa uga duwé pangalaman liya ning Indonésia lan ning nagara jaba, kaya ta [2]

  • Wakil Ketua Alumni ITB, Cabang Jakarta
  • Wakil Ketua, Indonésian Petroleum lan Panas Bumi Asosiasi Pengeboran (APMI)
  • Penasehat, Teknik Perminyakan Indonésia Association (IATMI)
  • Anggota International Petroleum Association (IPA)
  • Anggota American Management Association (AMA)
  • Anggota "Fokus Indonésia"
  • Anggota Listrik Indonésia Daya Masarakat (MKI)
  • Pendiri Yayasan Energi dan Lingkungan Sumber Daya Alam (ESDAL)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c biografi Hatta Rajasa dipununduh tanggal 29 Juni 2011
  2. a b c d Presiden Curriculum Vitae dipununduh tanggal 29 Juni 2011