Sudi Silalahi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sudi Silalahi
Kabinet-sudi-s.jpg
Mentri Sekretaris Nagara Républik Indonésia 13
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Hatta Rajasa
Sekretaris Kabinet Indonésia
Lungguh
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kagantèni Dipo Alam
Rerincèn priangga
Lair 13 Juli 1949 (umur 68)
Indonésia Pematangsiantar, Sumatra Lor, Indonésia
Agama Islam

Letjen TNI (Purn.) Sudi Silalahi (lair ing Pematangsiantar, Sumatra Lor, 13 Juli 1949; umur 68 taun).[1] Sudi Silalahi iku Mentri Sekretaris Nagara wiwit 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé, Sudi Silalahi tau njabat dadi Sekretaris Kabinet.[1] Sudi lulus saka Akabri nalika taun 1972 lan mungkasi karir militeré kanthi pangkat Lètnan Jèndral.[1] Sudi Silalahi iku sekretaris Susilo Bambang Yudhoyono nalika Yudhoyono lagi njabat dadi Menko Polkam ing pamarentahané Megawati Soekarnoputri.[1] Sudi Silalahi iku mantan Askomsos Kaster ABRI ing taun 1998.[1] Sudi uga dadi Tim Penilai Akhir (TPA) kang dipimpin langsung Présidhèn lan duwé tugas nemtokaké para direksi BUMN lan eselon siji ing saben departemen.[1]

Sudi Silalahi uga nerangaké program kerja 100 hari pertama Kabinet Indonésia Bersatu kang tujuwané yasa kapercayaan saka masarakat tumprap pamaréntahan.[1] Mulane shock teraphy bakal diprioritaské kanggo kasus-kasus hukum kang éntuk kawigatén kang gedhé saka masarakat.[1] Ananging shock terapy iki uga tetep nggatékaké prinsip prinsip hukum, azas praduga tak bersalah, lan azas hukum universal liyané.[1] Ing buku kang judhulé Jenderal Batak dari Tanah Jawa kang isiné Biografi Sudi Silalahi, SBY nerangaké yèn Sudi Silalahi iku duwé kasetyan lan ora tie pembebek.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ republika.co.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)