Sutanto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Drs.
Sutanto
Sutanto

Mangsa Kalenggahan
8 Juli 2005 – 30 September 2008
Pangageng sadurungé Jenderal Pol Da'i Bachtiar
Pengganti Jenderal Pol Bambang H.D.

Lair 30 September 1950 (umur 65)
Flag of Indonesia.svg Comal, Pemalang, Jawa Tengah, Indonésia
Almamater Akpol 1973
Agama Islam

Jendral Pulisi (Purn) Drs. Sutanto (dipunlairaken ing Comal, Pemalang, Jawa Tengah, 30 September 1950; umur 65 taun).[1] Sutanto iku Kepala Badan Intelijen Nagara Indonésia wiwit 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé Sutanto iku Kepala Kepulisian Nagara Républik Indonésia wiwit tanggal 8 Juli 2005 nganti 30 September 2008.[1] Sutanto nggantekaké Jendral Da'i Bachtiar.[2]

Sutanto iku lulusan Akabri taun 1973.[1] Sutanto tau dadi Kepala Badan Pelaksana Harian (Kalakhar) Badan Narkotika Nasional.[1] Sutanto uga tau dadi ajudan Presiden Soeharto nalika taun 19951998, Kepala Kepulisian Laladan (Kapolda) Sumatra Utara (2000), lan Kapolda Jawa Timur (17 Oktober 2000-Oktober 2002).[1] Sutanto nikah karo wong wadon kang jenengé Henny S.[1] Saka pernikahan iki, Sutanto nduwé anak kang cacahé papat.[1] Anak-anaké Sutanto jenengé ya iku Tanti Ari Dewi, Wenny Natalia Dewi, Bimo Agung Wibowo lan Widya Ari Dewi.[1] Pendhidhikan kang tau dilakoni Sutanto ya iku Akabri Kepulisian 1973, Sutanto dadi alumni paling apik nalika taun 1973, Perguruan Tinggi Ilmu Kepulisian (PTIK) nalika taun 1983, Sespimpol, Lembang, Bandung nalika taun 1990, Sus Jur Pa Rengar Hankam, Bandung nalika taun 1985, lan Lemhannas nalika taun 2000.[1]

Karir[sunting | besut sumber]

Karir kang tau dilakoni Sutanto ya iku:[1]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)detiknews.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sutanto&oldid=1053074"