Djoko Suyanto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Djoko Suyanto
Djoko soeyanto.jpg
Mantri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, dan Keamanan Républik Indonésia 11
Linggih
22 Oktober 2009 – 20 Oktober 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Widodo Adi Sutjipto
Kang sawisé Tedjo Edhy Purdijatno
Rerincèn dhiri
Lair (1950-12-02) Dhésèmber 2, 1950 (umur 68)
Indonésia Madiun, Jawa Timur, Indonésia
Bangsa Indonésia
Bapa Mohammad Hatta
Almamater USAF Fighter Weapon Instructor School
Agama Islam
Sana jaringan www.facebook.com/djoko.suyanto www.twitter.com/djoko_suyanto

Marsekal TNI (Purn.) Djoko Suyanto ingkang miyos wonten ing Madiun, Jawa Wétan ing tanggal 2 Dhésèmber 1950 inggih punika Mantri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, ldan Keamanan Indonésia wiwit tanggal 22 Oktober 2009. Sadèrengipun piyambakipun naté njabat dados Panglima Tentara Nasional Indonésia saking 13 Fèbruari 2006 dumugi 28 Dhésèmber 2007. Piyambakipun dipun-gantos kaliyan Jenderal TNI Djoko Santoso. Piyambakipun wiwitan njabat sasampunipun dipunlantik déning Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono tanggal 13 Fèbruari 2006 lan lung tinampi kalungguhan saking Jenderal TNI Endriartono Sutarto wonten ing 20 Fèbruari 2006.[1] Saking tanggal 23 Fèbruari 2005 dumugi tanggal 13 Fèbruari 2006, piyambakipun inggih punika Kepala Staf TNI Angkatan Udara (TNI-AU).[2] Piyambakipun ugi dados Panglima TNI ingkang sapisan ingkang asalipun saking kesatuan TNI-AU sadangunipun sujarah Indonésia.[3]

Biografi[besut | besut sumber]

Djoko Suyanto inggih punika lulusan saking Akabri (ing Akademi Angkatan Udara) taun 1973, sareng kaliyan Laksamana Slamet Soebijanto (Kepala Staf Angkatan Laut), Kapolri Jenderal (Pol) Sutanto, Kepala Staf Umum (Kasum) TNI Letjen Endang Suwarya, dan Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono. Piyambakipun ugi panerbang pesawat tempur F-5 Tiger II ingkang pangkalanipun wonten ing Pangkalan Udara TNI-AU Iswahyudi, Madiun.[4] Djoko Suyanto ugi naté ndhèrèk kursus ing USAF Fighter Weapon Instructor School ing Pangkalan Udara Nellis, Las Vegas, Nevada. Piyambakipun lajeng kanthi turut-turutan njabat dados Komandan Skadron Udara 14, Komandan Lanud Iswahyudi, Panglima Komando Sektor Pertahanan Udara Nasional, Komandan Komando Pendidikan TNI-AU, Asisten Operasi Kepala Staf Angkatan Udara, lan salajengipun dados Kepala Staf TNI-AU ingkang saderengipun dados Panglima TNI. Sasampunipun lulus prosès fit & proper test ing DPR, Djoko dipunlantik dados Panglima TNI déning Présidhèn ing tanggal 13 Fèbruari 2006. Kalih pakaryan ingkang kedah dipunrampungaken déning Djoko Suyanto inggih punika babagan kasejahteraning prajurit kairing kanthi kathahipun tuntutan supados TNI saged medhot sadaya bisnisipun dhateng pamaréntah lan perkawis babagan pro lan kontra hak pilih TNI wonten ing pilihan umum taun 2009.


Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Widodo Adi Sutjipto
Menkopolhukam
2009–2014
Kang sawisé
Tedjo Edhy Purdijatno
Jabatan militèr
Kang sadurungé
Endriartono Sutarto
Panglima TNI
2006–2007
Kang sawisé
Djoko Santoso
Kang sadurungé
Chappy Hakim
Kepala Staf TNI Angkatan Udara
2005–2006
Kang sawisé
Herman Prayitno

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Jabatan KSAU Diserahterimakan Pagi Ini" (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)
  2. "Presiden Lantik Marsekal Djoko Suyanto", KOMPAS, 13 Fèbruari 2006 (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)
  3. "Berita terkait Djoko Suyanto" (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)
  4. Profil di tokohindonesia.com (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu