Djoko Kirmanto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Djoko Kirmanto
Djokokirmanto.jpg
Menteri Pekerjaan Umum Républik Indonésia 24
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
21 Oktober 2004
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Soenarno
Menneg PDT Indonésia
ad-interim
Lungguh
1 Oktober 2008 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Muhammad Lukman Edy
Kagantèni Helmy Faishal Zaini
Rerincèn priangga
Lair (1943-07-05) Juli 5, 1943 (umur 74)
Indonésia Pengging, Jawa Tengah, Indonésia
Bangsa Indonésia
Almamater Universitas Gadjah Mada
IHE-Delft

Ir. Djoko Kirmanto, Dipl. HE. (lair ing Pengging, Jawa Tengah, 5 Juli 1943; umur 74 taun).[1] Djoko Kirmanto iku Menteri Pekerjaan Umum Indonésia wiwit tanggal 21 Oktober 2004.[2] Djoko Kirmanto ngrampungaké pendhidhikan sarjanané ing Jurusan Teknik Sipil Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta nalika taun 1969 lan pasca sarjanané ing Land and Water Development, IHE-Delft, Walanda nalika taun 1977.[2] Djoko Kirmanto ngrampungaké pendhidhikan dhasar lan menengah ing kutha klairané.[2] Djoko lulus SMA nalika taun 1962.[2] Sawisé lulus Djoko dadi Site Engineer ing proyek Departemen Pekerjaan Umum (DPU): Pembangunan Pondasi Kreteg Karangsemut ing Yogyakarta.[2] Proyek iki kang ndadèkaké Djoko duwé karir birokrasi ing DPU.[2] Djoko Kirmanto nggabung karo DPU nalika tanggal 2 Januari 1970.[2] Sawisé iku Djoko banjur nangani proyek-proyek wigati ing departemen iku.[2] Nalika taun 1970-1974, Djoko Kirmanto dadi Asisten Perencana ing Proyek Irigasi Sadang, Sulawesi Selatan.[2] Ing Proyek Pekalen ing Jawa Timur taun 1976-1980, Djoko Kirmanto wis dadi Deputi Teknik.[2] Sawisé iku, Djoko Kirmanto mbalik dadi Deputi Kepala Staf Proyek Irigasi IDA ing Jakarta nalika taun 1980-1983.[2] Nganti akir taun 1980-an, Djoko isih ditugaské ing proyek-proyek pembangunan kang nglibataké PU.[2] Djoko iku nampa gelar pascasarjana Dipl. HE saka salah sijiné universitas ing Walanda.[2] Sawisé pensiun, Djoko tau njabat dadi Dewan Pengawas Perum Perumnas lan anggota komisaris Bumi Serpong Damai.[2] Sawisé setaun pensiun, Djoko dikongkon karo Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono kanggo mimpin DPU.[2] Djoko uga dipercaya kanggo njabat ing Kabinet Indonésia Bersatu jilid loro.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p ciputraentrepreneurship.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)