Djoko Kirmanto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Djoko Kirmanto
Djokokirmanto.jpg
Mantri Pekerjaan Umum Républik Indonésia 24
Lungguh
21 Oktober 2004 – 20 Oktober 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Soenarno
Kagantèni Basuki Hadimuljono
Menneg PDT Indonésia
ad-interim
Lungguh
1 Oktober 2008 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Muhammad Lukman Edy
Kagantèni Helmy Faishal Zaini
Rerincèn priangga
Lair (1943-07-05) Juli 5, 1943 (umur 75)
Indonésia Pengging, Jawa Tengah, Indonésia
Bangsa Indonésia
Almamater Universitas Gadjah Mada
IHE-Delft

Ir. Djoko Kirmanto, Dipl. HE. (lair ing Pengging, Jawa Tengah, 5 Juli 1943; umur 75 taun).[1] Djoko Kirmanto iku Mantri Pekerjaan Umum Indonésia wiwit tanggal 21 Oktober 2004.[2] Djoko Kirmanto ngrampungaké pendhidhikan sarjanané ing Jurusan Teknik Sipil Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta nalika taun 1969 lan pasca sarjanané ing Land and Water Development, IHE-Delft, Walanda nalika taun 1977.[2] Djoko Kirmanto ngrampungaké pendhidhikan dhasar lan menengah ing kutha klairané.[2] Djoko lulus SMA nalika taun 1962.[2] Sawisé lulus Djoko dadi Site Engineer ing proyek Departemen Pekerjaan Umum (DPU): Pembangunan Pondasi Kreteg Karangsemut ing Yogyakarta.[2] Proyek iki kang ndadèkaké Djoko duwé karir birokrasi ing DPU.[2] Djoko Kirmanto nggabung karo DPU nalika tanggal 2 Januari 1970.[2] Sawisé iku Djoko banjur nangani proyek-proyek wigati ing departemen iku.[2] Nalika taun 1970-1974, Djoko Kirmanto dadi Asisten Perencana ing Proyek Irigasi Sadang, Sulawesi Selatan.[2] Ing Proyek Pekalen ing Jawa Timur taun 1976-1980, Djoko Kirmanto wis dadi Deputi Teknik.[2] Sawisé iku, Djoko Kirmanto mbalik dadi Deputi Kepala Staf Proyek Irigasi IDA ing Jakarta nalika taun 1980-1983.[2] Nganti akir taun 1980-an, Djoko isih ditugaské ing proyek-proyek pembangunan kang nglibataké PU.[2] Djoko iku nampa gelar pascasarjana Dipl. HE saka salah sijiné universitas ing Walanda.[2] Sawisé pensiun, Djoko tau njabat dadi Dewan Pengawas Perum Perumnas lan anggota komisaris Bumi Serpong Damai.[2] Sawisé setaun pensiun, Djoko dikongkon karo Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono kanggo mimpin DPU.[2] Djoko uga dipercaya kanggo njabat ing Kabinet Indonésia Bersatu jilid loro.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p ciputraentrepreneurship.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)