Mustafa Abubakar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mustafa Abubakar
Mustafa abubakar.jpg
Mentri Nagara Badan Usaha Milik Nagara Républik Indonésia 5
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Sofyan Djalil
Rerincèn priangga
Lair (1949-10-15) 15 Oktober 1949 (umur 67)
 Indonésia Pidie, Kabupatèn Pidie, Nanggroe Aceh Darussalam, Indonésia
Bangsa Indonésia
Almamater ITB
Agama Islam

Mustafa Abubakar, Dr. Ir. (lair ing Pidie, Kabupatèn Pidie, Nanggroe Aceh Darussalam, 15 Oktober 1949; umur 67 taun) inggih punika Mentri Nagara Badan Usaha Milik Nagara Républik Indonésia wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu II lan tilas Direktur Utama Perusahaan Umum (PERUM) Badan Urusan Logistik (BULOG) Républik Indonésia.[1] Panjenenganipun ugi tilas Pelaksana Tugas Harian Gubernur Nanggroe Aceh Darussalam.[2] Mustafa dados gubernur Aceh nalika wonten kedaden ingkang nrenyuhaken inggih punika wontenipun Tsunami ing pungkasan taun 2004.[2] Tsunami punika dadosaken kurban ingkang seda ngantos 170.000.[2] Mustafa Abubakar sekolah dhasar ngantos menengah atas ing Aceh lan S1 ngantos S3 ing Institut Pertanian Bogor (IPB).[1] Wiwit alit Abubakar sampun nggadhahi jiwa kapemimpinan lan wasis anggenipun medharsabda (pidato). Abubakar nate dados Ketua Dewan Mahasiswa IPB Bogor, Ketua Ikatan Konsultan Indonésia (INKINDO), Ketua Masyarakat Perikanan Indonésia. Abubakar nggadhahi sipat ingkang gigih, sipat punika amargi latar belakang kulawarganipun ingkang gesangipun sarwa kekirangan saged dados panyurung tumrap panjenenganipun.[1] Kasuksesanipun ing bab kapemimpinan saged dipunbuktikaken nalika Pemilu Gubernur Propinsi Nangroe Aceh Darussalam (NAD) ingkang sepisanan ing Indonésia kanthi calon independen ing taun 2007.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)Rusdiono Mukri and Mujiyanto. 2009. Berani tidak popular: Mustafa Abubakar memimpin Aceh masa transisi (Dare to be unpopular: Mustafa Abubakar's leadership of Aceh in a time of transition). Jakarta: Sinar Harapan Persada.
  2. ^ a b c (en)Jayasuriya, Sisira lan Peter McCawley kaliyan Bhanupong Nidhiprabha, Budy P. Resosudarmo lan Dushni Weerakoon. 2010. Seratus Tokoh yang Paling Berpengaruh dalam Sejarah. USA: Edward Elgar and Asian Development Bank Institute.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mustafa_Abubakar&oldid=1099467"