Badan Koordinasi Penanaman Modal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia

Badan Koordinasi Penanaman Modal (basa Inggris: Investment Coordinating Board) inggih punik Lembaga Pemerentah Non Departemen Indonésia ingkang gadhah tugas kanggé ngrumusaken kawicaksanan pamaréntah ing babagan nandur modal, saé punika saking lebet nagari utawi saking manca nagari. Badan punika dipunmadegaken wiwit taun 1973, nggantosaken fungsi ingkang dipuntindakaken déning Panitia Teknis Penanaman Modal ingkang dipunbentuk sadèrèngipun ing taun 1968. Kanthi dipuntemtokaken Undang-undang ngengingi Penanaman Modal ing taun 2007, BKPM sampun dados satunggaling lembaga pamaréntah ingkang dados koordinator ing kawicaksanan nandur modal, saé punika koordinasi ing antawisipun instansi pamaréntah, pamaréntah kaliyan Bank Indonésia, saha pamaréntah kaliyan pamaréntah dherah utawi pamaréntah laladan kaliyan pamaréntah laladan. BKPM ugi dipunpitados dados badan advokasi kanggé para investor, tuladhanipun inggih punika njamin boten wontenipun ékonomi kanthi beya ingkang inggil.

Visi, Misi, lan Sesanti[besut | besut sumber]

Visi[besut | besut sumber]

Mujudaken pelayanan informasi ingkang prima.[1]

Misi[besut | besut sumber]

  1. Ningkataken kualitas layanan informasi;
  2. Ningkataken transparansi layanan informasi;
  3. Saged nggayuh layanan informasi kanthi gampil, rikat, lan transparan

Sesanti[besut | besut sumber]

layanan informasi prima

Strukktur Organisasi[besut | besut sumber]

Struktur organisasi ing Badan Koordinasi Penanaman Modal kapérang dados makaten:[2]

  • Komite Penanaman Modal
  • Kepala BKPM
  • Wakil Kepala BKPM
  • Sekretaris Utama
  • Inspektorat
  • Pusat pengolahan data lan informasi
  • Pusat pendidikan lan pelatihan
  • Pusat bantuan ukum
  • Deputi Babagan Perencanaan penanaman modal
    • Direktorat Perencanaan indhustri agribisnis & SDA sanèsipun
    • Direktorat perencanaan indhustri manufaktur
    • Direktorat perencanaan jasa lan kawasan
    • Direktorat perencanaan infrastruktur
  • Deputi Babagan Pengembangan Iklim Penanaman Modal
    • Direktorat Deregulasi penanaman modal
    • Direktorat pengembangan potensi laladan
    • Direktorat pemberdayaan usaha
  • Deputi Babagan Promosi Penanaman Modal
    • Direktorat pengembangan promosi
    • Direktorat promosi sektoral
    • Direktorat fasilitasi promosi laladan
    • Direktorat pameran lan sarana promosi
  • Deputi Babagan Kerja sama Penanaman Modal
    • Direktorat makarya sama bilateral lan multilateral
    • Direktorat makarya sama regional
    • Direktorat makarya sama donya usaha internasional
  • Deputi Babagan Pelayanan Penanaman Modal
    • Direktorat pelayanan aplikasi
    • Direktorat pelayanan perizinan
    • Direktorat pelayanan fasilitas
      • Unit pelayanan PM terpadu ing laladan
      • Unit pelayanan PM Pusat terpadu
  • Deputi Babagan Pengendalian Pelaksanaan Penanaman Modal
    • Direktorat wewengkon I
    • Direktorat wewengkon II
    • Direktorat wewengkon III
    • Direktorat wewengkon IV
  • Biro Perencanaan Program lan Anggaran
  • Biro Peraturan Perundang-undangan, Humas lan TU Pimpinan
  • Biro Umum

Cathetan:

  1. Saben Direktorat wonten ing Deputi Babagan Pelayanan PM nindakaken koordinasi lan supervisi dhateng unit pelayanan penanaman modal terpadu ing laladan lan unit pelayanan modal punjer terpadu (ingkang nindakaken koordinasi perwakilan saking instansi-instansi ingkang gadhah gegayutan wonten ing punjer).
  2. Saben Direktorat wonten ing Deputi Babagan Pengendalian Pelaksanaan PM nindakaken koordinasi lan supervisi dhateng unit fasilitasi penanaman modal laladan
  3. Pembinaan kantor investasi jaban rangkah ing sak ngandhaping Direktorat PEngembangan Promosi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ VISI BKPM (dipunundhuh tanggal 2 Pebruari 2013)
  2. ^ STRUKTUR ORGANISASI BKPM (dipunundhuh tanggal 2 Pebruari 2013)