Badan Nasional Penanggulangan Bencana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia

Badan Nasional Penanggulangan Bencana (utawi ingkang asring dipuncekak BNPB) inggih punika salah satunggaling Lembaga pamaréntah Non Departemen Indonésia, ingkang gadhah tugas kanggé mbiyantu Présidhèn Républik Indonésia kanggé ngoodinasikaken, ngrencanakaken, lan nindakaken kegiyatan nangan bencaa lan prahara kanthi terpadu, saha nindakaken siyaga tanggep darurat saking saderengipun wonten bencana, nalika wonten bencana, lan sasampunipun wonten bencana ingkang tahap nyegah, siyap siyaga, nangani darurat, lan kanggé mulihaken bencana. BNPB dipunbentuk adhedhasar Peraturan Présidhèn Nomor 8 Taun 2008. Ing saderengipun badan punika gadhah nama Badan Koordinasi Nasional Penanggulangan Bencana ingkang maujud adhedhasar Peraturan Présidhèn Nomor 83 Taun 2005, nggantosaken Badan Koordinasi Nasional Penanggulangan Bencana lan Penanggulangan Pengungsi ingkang dipunbentuk adhedhasar Keputusan Présidhèn Nomor 3 Taun 2001.

Visi lan Misi [1][besut | besut sumber]

Visi[besut | besut sumber]

Bangsa ingkang tangguh kanggé nanggulangi bencana

Misi[besut | besut sumber]

  1. Nglindhungi bangsa saking anceman bencana kanthi ngirangi resiko
  2. Mbangun sistem kanggé nanggulangi bencana ingkang saé
  3. Ngawontenaken kegiyatan kanggé nanggulangi bencana kanthi sampun dipunrencanakaken rumiyin, kathi terpadu, wonten koordinasi, lan saged jangkep.

Tugas lan Fungsi[besut | besut sumber]

BNPB gadhah tugas kados makaten:[2]

  1. Paring pedoman lan pengarahan wonten ing usaha nanggulangi bencana ingkang nyangkup bencana, langkah nangani tanggep darurat, rehibilitasi, lan rekonstruksi kanthi adil lan sak jajar.
  2. NEtepaken standardisasi lan kabetahanipun anggenipun ngawontenaken penanggulangan bencana adhedhasar peraturan perundhang- undhangan;
  3. Ngandharaken informasi kegiyatan kanggé nanggulangi bencana dhateng masarakat;
  4. Nglaporaken wontenipun kegiyatan kanggé nanggulangi bencana dhateng Présidhèn saben sesasi sepisan nalika ing kahanan normal lan saben wonten kahanan darurat bencana
  5. Ngginakaken lan paring tanggel jawab sumbangan/ pambyantu ing lingkup nasional lan internasional;
  6. GAdhah raos tanggel jawab nalika ngginakaken anggaran ingkang dipuntampi saking Anggara Pendapatan lan Blanja Nagara;
  7. Nindakaken kuwajibanipun sanèsipun kados ing peraturan perundhang- undhangan; lan
  8. Nyusun pedhoman kanggé mbentuk Badan Penanggulangan Bencana Laladan.

Kanggé nindakaken tugasipun, BNPB gadhah fungsi kados makaten:

  1. Ngrumusaken lan netepaken kawicaksanan kanggé nanggulangi bencana lan nanggulangi pengungsi kanthi tumindak ingkang sigap, rikat, lan pas sasaran saha efektif lan efisien; lan
  2. Kanggé ngoordinasi lampahing kegiyatan kanggé nanggulangi bencana kanthi sampun dipunrencana, terpadu lan jangkepi sedayanipun.

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

Struktur Orgaisasi ingkang wonten ing BNPB kapérang dados:[2]

  • Kepala
  • Unsur Pengarah Penanggulangan Bencana
    • 10 orang pejabat pamaréntah eselon 1
    • 9 orang anggota masarakat profesional
  • Unsur Pelaksana Penanggulangan Bencana
    • Sekretariat Utama
      • Biro perencanaan
      • Biro kauangan
      • Biro hukum lan kerja sama
      • Biro umum
    • Deputi Babagan Pencegahan dan Kesiapsiagaan
      • Direktorat pengurangan risiko bencana
      • Direktorat pemberdayaan masarakat
      • Direktorat kesiapsiagaan
    • Deputi Babagan Penanganan Darurat
      • Direktorat tanggap darurat
      • Direktorat bantuan darurat
      • Direktorat perbaikan darurat
    • Deputi Babagan Rehabilitasi lan Rekonstruksi
      • Direktorat penilaian kerusakan
      • Direktorat pemulihan lan peningkatan fisik
      • Direktorat Pemulihan lan Peningkatan sosial ékonomi
      • Direktorat Penanganan pengungsi
    • Deputi Babagan Logistik dan Peralatan
      • Direktorat Logistik
      • Direktorat pemulihan lan peningkatan fisik
      • Inspektorat Utama
      • Inspektorat I
    • Inspektorat II
    • Pusat Diklat Penanggulangan Bencana
    • Pusat Data, Informasi & Humas
    • Unit Pelaksana Teknis

Kepala[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Visi Dan Misi (dipunundhuh tanggal 2 Pebruari 2013)
  2. ^ a b TUGAS DAN FUNGSI (dipunundhuh tanggal 2 Pebruari 2013) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet_2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda