Lembaga Administrasi Negara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lembaga Administrasi Negeara
Logo Lembaga Administrasi Negara

Lembaga Administrasi Nagara utawi kang disingkat LAN inggih punika salah satunggalipun Lembaga pamaréntah Non Departemen (LPND) kang gadhah tugas nglajengaken tugas pamaréntahan wonten babagan administrasi nagara déning peraturan perundhang-undhangan kang wonten.[1]

Tugas Lan Wewenang LAN (SK Kepala LAN No.4/2004)[besut | besut sumber]

Tugas saking LAN inggih punika nglajengaken kajian, ngawontenaken panaliten, pangembangan, pambinaan, koordinasi, ngawontenaken fasilitas kanggé administrasi lan damel ketentuan administrasi nagara. Wewenangipun saking LAN punika damel rencana nasional, ngrumusaken kabijakan, lan panetepan sistem informasi ing babagan administrasi

Dasar Hukum LAN[besut | besut sumber]

Lembaga Administrasi Nagara dipunyasa ing taun 1957 kang dipundasaraken déning Peraturan pamaréntah Nomor 30 Tahun 1957. Punika LAN dipunatur déning:[2]

  1. Keppres Nomor 103 Tahun 2001 ngèngingi Kedudukan, Tugas, Fungsi, Kawenangan, Susunan Organisasi dan Tata Kerja LPND, kang sampun dipun-gantos, pungkasan kalih Perpres Nomor 64 Tahun 2005, lan
  2. Keppres Nomor 110 Tahun 2001 ngèngingi Unit Organisasi dan Tugas Eselon I LPND, kang sampun dipun-gantos, pungkasan kalih Perpres Nomor 52 Tahun 2005.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. www.ditbin-widyaiswara.or.id(dipuntingali tanggal 3 Agustus 2011)
  2. www.lan.go.id(dipuntingali tanggal 3 Agustus 2011)