Lembaga Pemerintah Non Departemen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Lembaga pamaréntah Non Departemen (dicekak LPND) iku lembaga nagara ing Indonésia sing dibentuk kanggo nglaksanakake tugas pamaréntahan tinamtu saka Présidhèn. Kepala LPND ana ing sangisore lan tanggung jawab langsung marang Présidhèn.

Pratélan[besut | besut sumber]

  1. Arsip Nasional Républik Indonésia (ANRI)
  2. Badan Intelijen Nagara (BIN)
  3. Badan Kepegawaian Nagara (BKN)
  4. Badan Koordinasi Keluarga Berencana Nasional (BKKBN)
  5. Badan Koordinasi Penanaman Modal (BKPM)
  6. Badan Koordinasi Survei lan Pemetaan Nasional (Bakosurtanal)
  7. Badan Meteorologi, Klimatologi, lan Geofisika (BMKG)
  8. Badan Narkotika Nasional (BNN)
  9. Badan Nasional Penanggulangan Bencana (BNPB)
  10. Badan Nasional Penempatan lan Perlindungan Tenaga Kerja Indonésia (BNP2TKI)
  11. Badan Pengawas Obat lan Panganan (BPOM)
  12. Badan Pengawas Tenaga Nuklir (Bapeten)
  13. Badan Pengawasan Kauangan lan Pembangunan (BPKP)
  14. Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi (BPPT)
  15. Badan Perencanaan Pembangunan Nasional (Bappenas)
  16. Badan Pertanahan Nasional (BPN)
  17. Badan Pusat Statistik (BPS)
  18. Badan SAR Nasional (Basarnas)
  19. Badan Standardisasi Nasional (BSN)
  20. Badan Tenaga Nuklir Nasional (BATAN)
  21. Lembaga Administrasi Nagara (LAN)
  22. Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonésia (LIPI)
  23. Lembaga Ketahanan Nasional (Lemhannas)
  24. Lembaga Penerbangan lan Antariksa Nasional (LAPAN)
  25. Lembaga Sandi Nagara (Lemsaneg)
  26. Perpustakaan Nasional Républik Indonésia (Perpusnas)

Pranala njaba[besut | besut sumber]