Badan Perencanaan Pembangunan Nasional

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Badan Perencanaan Pembangunan Nasional, dicekak Bappenas, iku Lembaga pamaréntah Non Departemen Indonésia sing tugasé ngaksanakaké tugas pamaréntahan ing babagan perencanaan pembangunan nasional. Jabatan Kepala Bappenas dijabat sisan déning Menteri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional sing wiwit tanggal 7 Dhésèmber 2005 dijabat déning Paskah Suzetta.

Struktur organisasi[besut | besut sumber]

Unit organisasi Bappenas dipigunakaké déning Kamentrian Nagara Perencanaan Pembangunan Nasional.

  • Kepala (sisan Meneg PPN)
  • Inspektorat Utama
  • Sekretariat Utama (sisan Sekretariat Kemeneg PPN)
  • Deputi Babagan Sumber Daya Manusia dan Kebudayaan
  • Deputi Babagan Politik, Hukum, Pertahanan, dan Keamanan
  • Deputi Babagan Kemiskinan, Ketenagakerjaan, lan Usaha Cilik Menengah
  • Deputi Babagan Ékonomi
  • Deputi Babagan Sumber Daya Alam lan Lingkungan Urip
  • Deputi Babagan Sarana lan Prasarana
  • Deputi Babagan Pengembangan Regional lan Otonomi Laladan
  • Deputi Babagan Pendanaan Pembangunan
  • Pusat Pembinaan, Pendidikan, lan Pelatihan Perencana
  • Pusat Data dan Informasi Perencanaan Pembangunan
  • Pusat Pengembangan Kawicaksanan Pengadaan Barang lan Jasa Publik

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]